Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dingen des levens

Koortsblazen! mske heeft er genoeg van. Stomme dingen die op komen duiken als ’t niet moet. Vroeger kwamen die dan zo bij vermoeidheid, stress, de dagen van tante Roza en zo. De laatste tijd is het niet meer zo te bepalen van waar ze komen. Pop! Daar zijn ze. Meervoud is natuurlijk overdreven, één is al genoeg, al heb ik wel al momenten geweten dat ze wel met meerdere waren.

Wat wou ik nu vertellen? Dat die koortsblazen dus ten gepaste en ongepaste tijde opduiken, liefst ten ongepaste. En dat is al net zoals vroeger met tante Roza, jaja, tante Roza is pleite heden ten dage, ze heeft het tijdelijke met het eeuwige gewisseld en hopelijk voor goed, toen ook kon mske niets plannen of ze was daar. En alhoewel haar bezoekskes wel echt regelmatig te noemen waren, kon mske niks plannen vóór dat bezoek, want dan kwam ze vroeger of een vakantie plannen nà haar bezoek, want dan kwam ze later.

Je zou er begot de kouw seskes van krijgen, alhoewel … een koortsblaas is al meer dan genoeg.

Previous

Sabotage van een strak schema

Next

Laat het geld maar rollen

10 Comments

 1. Aah…díé tante Roza…ach ja…ik noem die gewoon altijd opoe hahahaha en precies! zo gaat dat…bij mij helaas nog steeds hehe! Elke vakantie is het wel raak. Een koortslip heb ik gelukkig nog nooit gehad…het schijnt dat je dat erft..of niet of je daar gevoelig voor bent of niet. Mijn moeder had ze ook vaak, maar van haar kinderen krijgt alleen m’n oudste zus ze…maar dan is er Zovirax hè…of zoiets. Voor opoe is er nog steeds geen medicijn..alleen de overgang haha!

 2. ms

  Zovirax helpt bij mij dus niet.

  En ik weet niet of het erfelijk is. In elk geval had ik het als kind niet. Ik heb dat gekregen zo rond de periode dat ik van school af ging. Tegen mij hebben ze altijd gezegd dat het kwam door contact met “iets”, dat je het dus kon krijgen door uit iemand anders glas te drinken, aan een flesje te drinken of iemand die er een heeft te kussen.

  Ik dronk nooit aan andermans glas, aan een fleske kon ik lang niet drinken en hier in huis is het zelfs verboden. En ik heb nooit iemand gekust die een koortsblaas had.

  Toen ik dat eens opperde tegen een verpleegster zei die dat het mogelijk ook komt van een slecht afgewassen glas omdat die in cafés en zo enkel omgespoeld worden. Maar eenmaal dat je er één had, blijven ze komen.

  Ik krijg het dus voor een iets en een niets.

 3. Oh..heb het even opgezocht op Wikipedia en nee…je kunt het niet erven! goh, altijd gedacht!
  Je kunt het alleen opdoen door (zweterig) huidcontact…het virus is buiten het lichaam maar heel kort houdbaar, dus vergeet die slechtgespoelde glazen in de kroeg maar hoor! hehe! En..helaas..je houdt het virus als je het eenmaal hebt je hele leven lang.
  Zinkzalf schijnt te helpen tegen de blaasjes!

 4. bea

  Tante Roza, hahaha. Maar best dat er een woordje uitleg te lezen viel want ik dacht al dat het over een heks van een tante ging. Koortsblazen krijg ik meestal als ik serieuse stress heb. Heb ook al gehoord dat als je er éénmaal ene had ze blijven komen. Rotdingen en zovirax helpt bij mij ook niet. Mss omdat je zovirax moet aandoen als je voelt dat je er ene gaat krijgen. Ik voel pas dat ik er ene krijg als ik ze al heb

 5. ms

  Ik heb die één keer voelen komen, maar meestal poppen die zomaar op, zoals ik al zei, en worden dan groter en groter. Nu niet dat dat van die monsterachtig grote zijn, maar ze zijn er.

  En als ze bijna genezen zijn en er een droog korstje op staat vind ik zelfs dat die een zeker cachet aan mijn gezicht geven.

  Eens overwegen of ik er zo geen kunstmatige kan maken, zoiets als een tache de beauté, kwestie van dat cachet.

 6. Gewoon flink blijven stressen…dan heb je doorlopend echte! hehe!

 7. ms

  Jamaar, als ze blaas zijn doen ze zeurderig. Dat moeten ze dan wel efkes overslaan.

 8. Ja hoor es…je kunt niet álles hebben natuurlijk hehe wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

 9. ms

  Niks van. Als ’t zeer doet moet ik het niet hebben. Schoon of niet schoon. Moest ik het echt nodig vinden zal ik wel een nepkorstje ineen flansen.

 10. heb ik geluk dat Zovirax helpt.Maar inderdaad moet je dat erop smeren als je lip zeurderig begint te doen.Eenmaal in je bloed kun je het altijd terug krijgen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén