Toen mske naar school ging, stak ze dagelijks vier keer de drukke steenweg van Aalst naar Brussel over. Ze was zeven en ze moest Broer meenemen, die was toen vier.

Later, toen ze een jaar of zeventien was spraken ze van een nieuwigheid. In één van de scholen van de gemeente, gingen ze klaar-overtjes opleiden voor veilige oversteek van de leerlingen. Die klaar-overtjes waren zelf leerling die met zo een spiegelei de auto’s moesten laten stoppen als er zo een groepke van een tiental kinderen samen over kon. Nog later, toen het fenomeen meer ingeburgerd was noemden ze hen verkeersbrigadiertjes.

Nu ziet mske dat in Leuven de parkingwachters deze job doen. En dat vindt mske veel beter. Dat is veel te gevaarlijk om zoiets aan een kind over te laten. Alleen wachten ze niet meer tot er een groepke van een tiental kinderen staat. Neen, voor elke scholier wordt het verkeer gestopt.