Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rap iets tussendoor

Op een dag dat ik meer tijd had dan gisteren las ik:

Nu achtste coronagolf voor de deur staat: deze vreemde situaties vonden we ooit ‘normaal’1

En dan hebben ze het over coronamaatregelen die ooit werden ingevoerd en die later verdwenen.

Wat mij daarin verwondert is dat ze het ook over de clipeez van Colruyt hebben.

Vreemde maatregelen? Ik heb die clipeez van Colruyt nooit afgevoerd. Ik gebruik die nog.

En om deuren en vrieskasten te openen dan? Daarvoor heb ik nog altijd een mouw … en een elleboog … om die flappen, die ze nu opnieuw aan de koeling zijn gaan hangen, uit de weg te werken2.

Op een dag dat ik meer tijd heb dan gisteren zal ik misschien iets interessanter vertellen.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Baas in eigen bed

Next

De gijzeling van een pakske

14 Comments

 1. De clipeez zie ik voor het eerst. Ik wist niet dat ze bestonden, in Nederland zijn ze me nooit opgevallen. Handige dingen misschien wel. Ik moest bij het lezen van het eerste artikel lachen om de laconieke zin dat niemand ooit helemaal begrepen heeft wat de Croo’s ‘Het zich niet bewegend verplaatsen’ heeft betekend. 🙂

  • ms

   Colruyt gebonden, zal dus niet in Nederland bestaan.

   “Het zich niet bewegend verplaatsen” kan ik wel even uitleggen aan de hand van de Colruyt (daar zijn echt wel dingen om bij te leren). Daar zijn mensen die bewegen zonder zich te verplaatsen in alle stadia van het proces: ze schuifelen, ze sleffen, ze slenteren, ze doen alsof …

   Maar ik denk niet dat De Croo dàt bedoelde. Blijkbaar bedoelde hij dat je tijdens het wandelen/lopen niet op een bank mocht gaan zitten.

 2. Ik heb onlangs vastgesteld dat die dingen van de Colruyt nog steeds in onze auto liggen. Gebruiken doen we niet meer. Of we ze ooit nog zullen gebruiken is de vraag.

  • ms

   Ik ben ze altijd blijven gebruiken. Ik heb het niet zo begrepen op die handgrepen die soms vochtig zijn van ofwel regen ofwel dauw of condens.

   Meer niet. Het is niet dat ik smetvrees heb.

 3. Deze dingen ken ik niet. Nog nooit van gehoord, nog nooit gezien.

 4. Nieuw voor mij. Misschien elders in Nederland?

 5. Goede morgen , mij komen die dingen ook totaal niet bekend voor, ik zou niet weten wat het zijn en ook niet hoe ik ze zou moeten gebruiken. Wel staat er bij de super, buiten spul om het handvat van je karretje mee schoon te maken en binnen een dispenser voor je handen. Ik gebruik die ook altijd als ik boodschappen ga doen.

 6. Ik ken die dingen wel maar ik heb ze niet. Ik kom 1) nooit in de Colruyt en 2) neem zelden een kar. Aangezien ik alle dagen boodschappen doe, heb ik alleen mijn eigen boodschappentas bij. Die laad ik netjes uit en weer in aan de zelfscankassa waarbij ik niet de handscanner gebruik, maar wel het ‘venstertje’. Ik geloof trouwens ook niet echt in de overdracht van het virus via aanraking.

  • ms

   Daar geloof ik ook niet echt in, maar zoals gezegd, ik heb een hekel aan vocht aan die karretjes en dit is op die manier vermeden.

   Maar we nemen wel een winkelkar. Dat vind ik handiger dan met alle drank in een tas door de winkel te moeten lopen. Dat weegt wat zwaar.

 7. elsjeveth

  Voor het eerst dat ik deze clips in levende (nou ja levende) lijve aanschouwen. Je had er volgens mij al eens overgeschreven, en een Vlaams vriendin vertelde mij over het gemak van de clip.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén