Slow en mske luisteren altijd naar de verkeersinformatie als ze met de auto onderweg zijn, zeker nu ze de richting Brussel uitmoeten en het daar iedere morgen koekenbak is.

Soms staat er een file vanaf Boutersem, dat is ergerlijk, maar valt niet dikwijls voor. Wat méér voorkomt is file vanaf Haasrode en dan zijn ze meestal nog zo vriendelijk om te beginnen aan schuiven net na de afrit.

Gisteren werd er geen melding gemaakt en toch was het aanschuiven eens de watertoren van Haasrode in zicht kwam. “Je kan zelfs op de verkeersinformatie niet meer vertrouwen” zei Slow. En mske opperde dat ze misschien nog niet geïnformeerd waren.

Had er daar toch ene zijnen eigen privé afrit gemaakt zeker! Over de pechstrook, door de groene graskant, over de weg van het industrieterrein. Hij had zich achterstevoren geparkeerd aan de overzijde in een stuk grasland. De achterkant was nogal gedeukt, de voorkant was nogal gedeukt, de zijkant was nogal gedeukt, de tweede zijkant, kant chauffeur, was niet te zien en de chauffeur zelf ook niet. De bovenkant zag er wel nog goed uit.

De twee pollissen stonden erbij en keken ernaar.