Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ik kom mijn huis niet meer uit

Ware het niet dat het zo intriest is, je zou gaan denken dat het een gewoonte wordt na de vrachtwagen en de overstekende voetganger.

Slow en mske gaan al niet te dikwijls op stap met de auto, ze zoeken de nodige alternatieven maar toch blijven er de obligate autoritjes naar die bestemmingen waar ze normaal niet op een andere manier geraken.

De wegenwerken in Kontich hebben ze gemeden als de pest en om eventuele files tegen te gaan, rijden ze dan maar op een tijdstip waarop je die ook niet hoeft te verwachten.

Zodoende togen ze deze voormiddag zoiets na tienen naar Luik. Jawel, dat deden ze. De radio staat hier niet op tijdens het werken, enkel als Slow in de keuken is en zodoende hadden ze geen verkeersinformatie gehoord en besloten ze dan maar niet langs de alternatieve route te rijden toen ze daar in St. Truiden waren maar toch maar de autosnelweg te nemen omdat ze de weg langsdaar beter kenden.

De file was lang en het was heet in de auto, de heli cirkelde nog ver voor hen uit toen de MUG met nog een ziekenwagen de oprit kwamen opgereden. Telkens ze wat vooruitreden zei mske: “nog steeds zo ver als ik kan kijken”, tot ze dan ineens de muur aan vrachtwagens van het rechtse vak naar het midden zag komen. Ze keek met ongeloof naar wat ze dacht te zien en zei: “het ziet er daar niet erg gezond uit” en het werd nog erger toen ze het witte laken zag.

Toen ze terug thuis kwamen en ze het nieuws las, voelde ze zich wat ongemakkelijk omdat ze wat hadden gefoeterd omdat ze weer in de file stonden, omdat het weer wou lukken, om het vele werk dat er thuis te wachten lag … Er waren mensen wiens dag nog slechter was. Ze begrepen ook ineens waarom de file op de terugweg korter was geweest, niet dat ze op de terugweg in de file gestaan hebben maar ze hadden wel zicht op de file aan de andere kant.

Dit is de derde keer op korte tijd. Volgende keer gaan we er geen postje meer aan wijden. Niet dat eventuele volgende keren minder erg zouden zijn of dat we ’t gewend worden, maar dit blog is nu ook niet bedoeld om alle zware ongevallen des vaderlands te gaan vermelden.

Previous

Tijdloos

Next

Lege palloxen worden volle palloxen

1 Comment

  1. ja dat zeg je nu wel,maar als je devolgende keer weer in een file zit tengevolge een accident dan zul je opnieuw zo onder de indruk zijn dat je ergens moet ventileren. Waarom zou dat op de blog niet mogen?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén