Het viaduct van Oudergem, op bepaalde plaatsen beter gekend als “de viaduk van Avergoem”, is afgebrand, is niet meer, heeft de pijp aan Maarten gegeven. En het verkeer naar Brussel ligt strop.

Héél lang geleden, toen de dieren nog spraken en er nog geen viaduct lag, bestond dat file probleem al. mske snorde met haar brommerke naar haar werk en zag het verkeer op de steenweg naar Brussel toenemen tegen half negen. En dan zat alles blokvast.

Je reed naar Oudergem via het Leonard Kruispunt op een drukke steenweg. Je kwam uit bij het Champagnatcollege en links was de GB. Later lag daar een fietspad, ± onder de baan, een soort pre-viaduct dus. mske heeft dat ooit eens gedaan met haar vriendin samen op één brommerke. Gelukkig heeft moe dat nooit geweten.

En toen kwam het viaduct, een schitterend ding dat je over Oudergem droeg, zodat je op de kortste keren aan de Delta parking stond en per metro naar Brussel kon. Champagnat bestond niet meer, dat werd Lutgardiscollege en alles ging beter, behalve de file.

Nu is dat in rook vergaan en wat zien we? Alle dagen sedert die brand, alle godganse dagen, wordt in de verkeersinformatie gezegd dat dat ding onderbroken is en toch, toch staan daar iedere morgen kilometers en uren file te wachten om over dat ding te mogen.

De andere invalswegen hebben natuurlijk óók hun verkeersproblemen maar mske vindt alle tijd van haar leven dat ze in een file staat, verloren tijd en er is al zo weinig tijd.