Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kwestie van ingesteldheid

De Belgen! Neen we gaan het niet hebben over alle problemen in dit land. Daar wordt al genoeg over gezwamd. We gaan het hebben over “de Belgen”. De bewoners. Wij zijn toch ó zo straf in het ons zelf belachelijk maken en/of minderwaardig voelen. We houden rekening met wat ze in het buitenland van ons zouden kunnen denken en dat terwijl er in bepaalde buurlanden net dezelfde situaties bestaan en zelfs andere, die we hier nog niet gehoord hebben. We zijn zo gegeneerd voor de pedofiliezaken, dat we er als de kippen bijzijn om een, in Portugal verdwenen kindje, aan België te linken. Dat zijn “de Belgen”.

Jaren geleden is mske een paar keer in Denemarken geweest. En daar hangt er aan elk huis een Deense vlag. Niet omdat de koning dood is of verjaart, niet omdat het nationale feestdag is. Neen, gewoon omdat ze fier zijn dat ze Deen zijn. En wie nu gelooft dat er in Denemarken geen schandaaltjes zijn, die is volgens mij gewoon naïef.

Previous

Van groen achter hun oren tot groen legummen

Next

Open Monumentendag – Rumsdorp

1 Comment

  1. 10-09-2007, 20:18:52

    Typisch Belgisch wordt gezegd waarom gemakkelijk als het moeilijk kan,als wij Belgen dan in staat zijn om te leven in een moeilijk land, zijn we dan met z’n allen moeilijke mensen? en och als ze dan al eens over ons aan’t lachen zijn, lachen is gezond, dan zijn ze ondertussen niet over een ander bezig, of moeten niet naar zichzelf kijken

    Geen belang

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén