Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske en de kunst

Derde keer goeie keer, maar dat zegden we al.
 
Het eerste wat mske zag nog voor ze uit de auto was? “Wat ligt daar?” vroeg ze “dat lijkt wel een reuzedrol”. Maar dat was aan de Middelheim-Laag kant en ze wilden eerst naar Middelheim-Hoog. En als ze daar binnen was, wat was dan het eerste wat ze zag?

“Het zotte Geweld” van Rik Wouters. 

In het echt heeft het beeld echter nog meer uitstraling dan op foto’s.

Wat verder zag mske dan “De Zaaier” van Constantin Meunier. Samen met zijn maat “De Buildrager” eveneens van Constantin Meunier, mogen ze er best zijn al vindt mske het realisme een beetje “te”. Er staan nog zulke beelden die er wel levensecht uitzien maar geen uitstraling hebben.

Maar er zijn dan ook andere beelden zoals “De Wandelende Zusters” en dan een iets abstracter beeld dat haar wel iets deed.

“Oh!” zei mske op een zeker moment en stond verwonderd te kijken naar een prachtbeeld van een ijsbeer. En omdat mske nu eenmaal een zwak heeft voor ijsberen heeft ze wel genoteerd dat het beeld “De Ijsbeer” is en dat het van François Pompon is.

En omdat ze vergat om de kunstenaar van die zusters en van de eenzame professor in zijn hoek, maar ook de naam en de kunstenaar van dat andere, dat abstracte te noteren, moeten ze nu nog eens terug gaan. Niet alleen daarom, maar het was wat grijzig, de dag dat ze daar waren en mske wil wel graag foto’s van de beelden die zij de moeite waard vindt.

Als afsluiter? “Nu wil ik wel eens weten dat die drol daar voorstelt” zei mske en ze liepen Middelheim-Laag binnen.

Ze bekeken het ding en Slow zei: “veel zie ik er toch niet in”. Maar mske liep door het gras naar het plaatje en las:

Shit Pile – Paul McCarthy

Oh zo! Zie je wel dat mske verstand heeft van kunst.

Previous

Middelheimpark

Next

En hop!

1 Comment

 1. 06-11-2007, 23:45:32

  Ieder zijn meug,vind levenskunst het belangrijkste,staat geen naam onder,kunst is zoals ieder voor zichzelf zoiets beleefd

  Geen belang

  —————————————————————————–

  07-11-2007, 00:04:35
  Wel ja,
  volledig gelijk ! Levenskunst is het leven mooi maken. Dat kan je doen door naar stenen of bronzen schoonheden te gaan kijken, dat kan je doen door te sporten, dat kan je doen door naar theater, muziekevenementen of film te gaan. Als dat allemaal moet “wijken” voor levenskunst, dan is levenskunst eigenlijk, op je gat gaan zitten wachten tot je dood gaat.

  Ik denk dat ieder in zijn leven wel dingen doet die een ander niet ziet zitten, daarom dat we ook allemaal “anders” zijn.

  En als iemand een uitermate perfecte ijsbeer kan maken dan mag die voor mijn part zijn naam daar onder zetten. Want die is dan niet door Jan of Klein Pierke gemaakt maar door François Pompon.
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  07-11-2007, 00:11:30
  hallo!
  hèhè over smaken valt niet te twisten ,de een ziet dit graag en de ander dat. Maar een baal stro op elkaar leggen of een drol maken of indertijd plakken ham aan pilaren hangen dàt noem ik geen Kunst met een grote K.
  http://dekindertjes.skynetblogs.be
  magda

  —————————————————————————–

  07-11-2007, 16:05:02

  Wij maken allen dagelijks kleine kunstwerkjes,zonder op ons gat gaan te zitten,zien die enkel als we er oog voor hebben,een kunstenaar maakt iets omdat hij daar graag mee bezig is,zijn kunnen wenst te delen met een liefst zo groot mogelijk publiek,die daar natuurlijk kan en mag van genieten,zijn/haar naam daaronder,die kunstenaar heeft de bedoeling daar zijne boterham mee te verdienen,als ik nog eens bij wijle naar enige kunst ga zien,bekijk dat met oog voor het kunnen van de maaker(ster),vind het enkel voor mijzelf van geen belang of ik de naam van de kunstenaar ken of niet,wij zijn en mogen daar anders in zijn.De kunst om iets als een baal stro als kunst te verkopen,is verkoperskunst,kunst op een andere manier.

  Geen belang

  —————————————————————————–

  07-11-2007, 16:14:42
  Ah !
  Maar dan is er nog het probleem dat Jan of Pol of klein Pierke OOK een ijsbeer heeft gemaakt die op niks trekt. Dus vind ik het absoluut nodig dat ik weet “wie” de maker van de schitterende ijsbeer is. Dat de verkeerde niet met mijn lof gaat lopen.

  Bovendien wil ik alles weten.


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  07-11-2007, 21:21:37

  Mijnen armen kop als ik alles zou willen,moeten weten,als ms daaraan behoefte heeft,heb daar geen probleem mee,is evengoed anderen hun volste recht om niet alles te willen of te moeten weten,dagdagelijks van al wat men doet,de gewoonste dingen,dit met liefde doen,daarvan genieten, daar plezier in hebben,levenskunst,daarvoor moeten Jan,Pol of klein pierken niet noodzakelijk alles kunnen,willen of moeten weten,enz.,met alle respect voor wie er anders over denkt,daarvoor zijn we allemaal anders,en nog goed dat er toch nog zijn die vanalles willen weten,zou erg zijn dan konden alle musea en aanverwanten hun deuren sluiten,wens MS nog veel plezier in het bezoeken van al wat haar interesseert en waar ze meer wil van weten,wie het leest en daar een boodschap aan heeft is dan ook mooi meegenomen voor die persoon.Na jaren langs veel bezienswaardigheden en wetenswaardigheden,beetje oververzadigd daarvan geraakt,wil mijn kop ook eens gewoon leeg hebben,met gewone dingen even bezig zijn,hoop dat dit niet verboden is in deze wereld,als men weet dat op sommige plaatsen in de wereld mensen dagelijks om aan proper en bruikbaar drinkwater te geraken hopen tijd nodig hebben, dan mogen we onszelf hier gelukkig prijzen dat we nog voor wie het interesseert tijd en mogelijkheden hebben om een museum of dergelijke te kunnen bezoeken,het is iedereen die dat kan en daar plezier aan beleefd van harte gegund

  Geen belang

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén