Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Trage nikkel

mske denkt dat haren nikkel versleten is, die valt namelijk te traag, “of ben ik gewoon dom?” vroeg ze aan Slow “of is ’t van de warmte?” Aan mij vroeg ze niks, anders zou ik haar wel gezegd hebben dat dat komt omdat ze te veel aan haar hoofd heeft.

Want zeg nu zelf, er is toch geen mens die wakker ligt van het volgende:

Een week of drie terug gingen Slow en mske binnen in een GB -niet die van ons deze keer- en omdat er daar geen geldautomaten in de buurt waren vroeg mske aan de kassierster om wat meer op de rekening te zetten zodat ze wat meer echte centen in haar portemonnee zou hebben. “Dat is goed” zei de kassierster “maar dan moet U wel de rekening aftekenen”. Dat deed mske. In de auto zei ze: “dat kind doet mij dat aftekenen en dan geeft ze die rekening gewoon mee” en ze dacht dat het ook niet veel nut had op die manier. Daarna vergat ze dat.

Vorige vrijdag vroeg ze in de Colruyt net hetzelfde, ze moesten nog weg en mske had geen zin om langs de geldautomaat om te gaan lopen -de auto kan je daar sowieso niet kwijt met die werken aan het station. “Asjeblief” zei de kassier “als je nu nog even wil tekenen” en toen hij mske de rekening met haar eigen handtekening overhandigde, vroeg ze zich niet af waarom, ze wist dat gewoon.

Buiten het feit dat er niemand meer te vertrouwen is -en dat weten we al veel langer- is dat nu toch niet echt een reden om je nikkel geweld aan te doen hé …

Previous

’t Is een betalingsmiddel al is ’t geen geld

Next

Slow gaat het nog leren

3 Comments

  1. olive

    maar: zonder bon geen bewijs dat je het niet gekregen zou hebben… en als je die bon wél hebt om te bewijzen dat je extra geld hebt opgenomen, staat daar jouw handtekening op dat je het ontvangen hebt. dus alleen met de bon waarop de extra opname staat zónder handtekening zou je kunnen claimen het niet ontvangen te hebben…

  2. hèhè heb ik chance dat olive die lange uitleg al geschreven heeft,dan hoef ik mijn hersenen niet meer te pijnigen.hahaha!

  3. han

    bovendien, zonder signatuur zou je met je inkopen naar de klantenservice kunnen gaan en simpelweg zeggen: “die kassier/cassiere heeft mij teveel in rekening gebracht”. door te tekenen ga je akkoord met het eindbedrag.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén