De nieuwe microgolfoven is er. En dat is ook weeral niet simpel geweest. Omdat iedereen dat voor zichzelf moet uitmaken wat of hoe, gaan we hier geen namen noemen maar er waren verschillende mogelijkheden.

  • Er was de winkel waarover Slow en mske beiden zegden: “zeker niet daar!”
  • Er was de winkel waar Slow niet bepaald iets tegen heeft, maar waar de laatste tijd zoveel anti-reclame over gehoord is. Bovendien heeft mske daar binnen telkens maar één gedacht: “ik wil hier weg”. Te veel volk, te druk, te smal, te warm, …, alles té.
  • De winkel waar Zus haar wasmachine en diepvriezer vandaan kwamen, zinde Slow ook niet. Hij had daar slechte ervaringen mee.
  • Er was ook nog de winkel waarvan mske enkel weet dat ze hem niet mag, Slow trouwens ook niet, maar ze kunnen zich niet herinneren waarom.

“Blijft die ene over hé” zei mske en ze zocht er ene in de buurt en vond er ene niet zo ver van hier. Door omstandigheden waren de badkamermannen gisteren vroeger weg, daardoor konden ze bij het filiaal binnenspringen, onderweg naar Zoneke. Ze vergelijken, kiezen en halen er de verkoper bij. Met zijn drietjes naar de kassa, dat model was niet meer in stock. Met zijn drietjes terug naar de stand. Terug vergelijken, ze kiezen een model dat qua prijs/kwaliteitsverhouding niet zo veel afwijkt van de eerste. Met zijn drietjes naar de kassa, dat model was niet meer in stock. Met zijn drietjes terug naar de stand. Terug vergelijken, ze kiezen een model dat qua prijs/kwaliteitsverhouding niet zo veel afwijkt van de eerste. Met zijn drietjes naar de kassa. “Je gaat dat niet geloven” zegt de verkoper “maar … ” En dan klopt er iets niet. Hij heeft eerst gezegd dat er vier modellen niet waren en daarna zei hij dat er drie modellen niet waren. Hoe het ook zij, Slow had geen zin om vier op een rij te spelen en Slow en mske zijn met zijn tweetjes buiten gemarsjeerd.

Ze zijn daarnet er ene gaan halen bij één van de andere winkels. Slow heeft hem mooi geïnstalleerd op het oorspronkelijke plaatske waar het dak nu niet meer lekt.