Er komt nog wel wat vervolg op dat verwarmingsverhaal.

Blijkbaar is het zeer moeilijk om juiste informatie te krijgen. Zo wist de ene te vertellen dat accumulatoren op een speciale kring moesten, de andere zei dan weer dat die in de pries mochten. Weer een ander wist te zeggen dat je geen premie kreeg voor zonnepanelen als het over elektrische verwarming ging en zo hadden ze hier een palet aan informatie zonder juist te weten wat er nu van aan was.

Dus belde mske maar eens naar de netbeheerder. “Als je er toch nog maar over denkt” zei de man “zou ik toch van gedacht veranderen, want elektrisch verwarmen is schadelijk voor het milieu”. mske schrok even want enkele jaren geleden klonk dat wel licht anders. Toen was het zuinig en voordelig en proper én milieuvriendelijk om elektrisch te verwarmen”.

“Aardgas?” opperde de man. “Dat ligt hier niet” en mske vertelde over het buurtonderzoek van enkele jaren terug, voor wij hier woonden en dat er toen blijkbaar niet genoeg interesse was. “Ik zou het nog eens aanvragen” zei hij “want de politiek is wat veranderd”. Blijkbaar veranderen ze daar van mening en politiek zoals een ander van ondergoed, maar we zitten er maar mooi mee. “Dan moet je toch aan mazout denken” ging de man voort.

Slow en mske hadden wel al ooit eens aan gas in de tuin gedacht maar nu flapte mske er zonder nadenken uit dat ze dan nog liever een spekkachel had waarop de man zei dat dat ook een alternatief was en dat er oplossingen waren om het ganse huis te verwarmen en neen hij mocht geen namen noemen.

“Waarom niet?” dacht mske en Slow en zij zetten zich direct in actie om daarover meer te weten te komen. En blijkbaar is er een ketel die werkt op pellets, waar je dus een normale centrale verwarming op voortbouwt. Alleen kost zo een ketel het dubbele van een normale en zijn Slow en mske weer aan het rekenen geslagen hoe ze het gaan regelen want die zonnepanelen zouden ze ook nog wel willen.

Pellets zijn de bio-brandstof bij uitstek. We vragen ons alleen af wat ze binnen een jaar of tien weer als reden gaan geven om het systeem te verguizen.


Toms cartoons