mske is nogal erg gehecht aan de dingen die Zus en Zoneke vroeger maakten. Die vind je hier en daar in huis terug. Zo maakte Zoneke lang geleden een marionet die mske in het Wat-was huis boven de video hing. Bij de verhuis uit het Wat-was huis naar hier, zette mske die marionet in een doos. Door het jarenlange hangen bleek die wat verkleurd en enkele draadjes waren over. Zoneke beloofde dat hij die ging retoucheren en herstellen en hij nam de doos mee.

Na de diefstal van de uil, waar we niet willen over uitwijden, maar waar mske het enorm moeilijk mee had en heeft en altijd zal hebben, vroeg ze Zoneke of hij al eens aan de marionet had gedacht, want al Zus’ werkjes zijn er nog maar van Zoneke zijn er toch al enkele verdwenen. Zoneke wist niet meer waar die gebleven was. Die marionet dan.

En toen dacht mske aan de Rosse Vlo, die altijd op de kast had gezeten, maar niet was uitgekomen bij het uitpakken. Er zijn wel enkele dozen die nooit zijn uitgepakt, maar dat zijn voornamelijk kaders.

“Als de werken gedaan zijn” dacht mske “ga ik doos na doos af op zoek naar de Rosse Vlo”.

Gisteravond, terwijl ze weg waren ging de telefoon. Het was Zoneke, maar ik kon niet opnemen. Ze zouden daar een kattenknopke moeten op voorzien, al weet ik niet of Zoneke kats verstaat.

In elk geval belde mske vanmorgen terug en Zoneke zei: “de doos met de marionet is terecht én de Rosse Vlo zit daar bij in”.

Ergens is het wel logisch dat die met hun tweetjes in een doos zitten. Met kerstdag komen ze alletwee naar huis. mske gaat voor de Rosse Vlo een mooi plaatske zoeken … en de marionet? Waarschijnlijk in de inkomhal als begroeting van de bezoekers.