Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Panelgesprekken

Ooit, heel lang geleden, moest mske in de les Nederlands, in plaats van een voordracht te geven eens aan een panelgesprek deelnemen. De klas werd in groepjes verdeeld en elk groepje kreeg een opdracht voor een gesprek, zodat ze daar de nodige informatie konden over opzoeken.

Het liep echter helemaal anders uit. In mskes klas zaten namelijk enkele cheftutten. Dat zijn mensen die niet kunnen leven als ze een ander niet kunnen dirigeren. Dus wat deden die. Die pakten alle informatie bijeen en zegden wat zij zouden zeggen en wat de anderen moesten zeggen. Zo werd het ganse panelgesprek georchestreerd. mske vond het een belachelijke bedoening.

Blijkbaar is bij de meeste panelgesprekken van nu geen orchestratie meer nodig. Niemand luistert nog maar iedereen spreekt maar door. Dat vind mske ook wel een belachelijke bedoening, maar eigenlijk eerder een onbeschofte.

Previous

De trein wacht wel

Next

Rijke woordenschat

6 Comments

 1. Tja, Ms-me … er lopen toch rare wezens rond he op onze aardbol! Ze zouden beter dié achter de ’treinen laten lopen, zo hebben ze werk genoeg met de NMBS te dirigeren. Werk in overvloed hebben ze dan …

  Zwaai zwaaaaaaaaaaai … !

 2. bea

  Zo gaat het niet alleen tijdens panelgesprekken. Hoeveel mensen laten nog de kans om iemand hun zin te laten afmaken alvorens zij er hun haak in slaan??

 3. Tja..men hoort graag zichzelf..maar het is sowieso de tijd van ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikke hè..dat vind je overal in terug. Regelneven heb je ook nog steeds..die blijven ook altijd bestaan zolang er mensen zijn die hen wat te regelen géven..en die blijven ook altijd bestaan hehe.

 4. Sommige mensen horen gewoon niet wat je zegt, ze vertellen en vertellen hun eigen eindeloos vervelend verhaal en je krijgt gewoon de kans niet om er een woord tussen te krijgen. Zo zat ik gisteren op de bus en een buurvrouw heeft tot in de stad verteld over de aankoop van hun nieuwe (oude) jeep … en het hield niet op. Toen we in Tienen aankwamen, liep ze achter me aan nog steeds ging het over die stomme jeep … man man … ik ben een winkel ingevlucht om er vanaf te zijn.
  Fijne week verder. Groet

 5. cheftutten, wat een prachtig woord ! Maar de actie die hiermee bedoeld wordt, da’s een pak minder…

 6. Het is eigen aan de mens om graag zichzelf te horen.Maar sommigen overdrijven en dat kan ergernis veroorzaken .En al die panelgesprekken brengen echt niet veel op. Meestal is er wel eentje die het laken naar zich toetrekt en anderen komen niet of bijna niet aan bod of je moet echt brutaal tussenkomen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén