Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beenhouwers gevraagd!

Hip hoi! Wat lezen we op onze rekening van de Colruyt?

Colruyt Heverlee, Kessel-Lo, Nossegem, Landen, Hasselt en Scherpenheuvel zoeken beenhouwer-verkopers en verkoopsters/verkopers beenhouwerij.

 

Dat wil zeggen dat ze toch met een beenhouwerij gaan beginnen en daar zijn Slow en mske niet kwaad om.

En dan kunnen nu de commentaren beginnen over vlees uit de Colruyt. Awel! mske heeft daar ook zeer haar mening over. Ze hebben goed overlegd waar ze hun vlees willen kopen en ze hebben beslist dat dat bij de Colruyt moet. Een winkel à la Colruyt wordt op kwaliteit en wie weet wat nog allemaal gecontroleerd.

De mensen die argumenteren dat je je vlees bij een boer kan halen en dat dat minder geïndustrialiseerd zou zijn, moeten bedenken dat ze ook niet weten wàt die boer in de trog gooit. Optie is natuurlijk, zelf vetten maar mske koopt haar vlees maar kweekt het niet. Een varken is een snoezig beest en een koei heeft schoon ogen.

Dus beenhouwers uit Landen, haast jullie in zeven haasten naar de Colruyt, we zullen jullie dankbaar zijn.

En dan mag Madame De Croo beenhouwers maar boeren vinden, voor ons part mag ze weten dat wij beenhouwer een schoner en nuttiger beroep vinden dan (over het paard getilde) advocate!

Previous

Gepland om langer te slapen

Next

Doel spreekt

1 Comment

 1. 07-02-2008, 13:49:27

  De Colruyt van Landen ken ik niet, maar wel het station. Drie dagen per jaar, namelijk als de bomvolle trein richting Pukkelpop er telkens stopt. Wat me telkens opvalt is de zeer open landelijke omgeving rond het station, alsof er amper een gemeente rond ligt. Het is dan trouwens telkens kermis op het plein voor het station. Traject Brussel – Kiewit duuuurt wel verschrikkelijk lang.
  Maar ik ken het ook nog van mijn legerdienst (ben nog van de tijd dat er legerdienst bestond) toen de TGV van het Belgisch leger naar Duitsland in Landen stopte om iedereen te laten overstappen. Dat kon soms een uur duren.
  http://me-and-my-monkey.skynetblogs.be
  EDR

  —————————————————————————–

  07-02-2008, 15:37:22
  Klopt !
  Pukkelpop valt samen met de “Landense” -nu Laaiende- feesten. Dat is op het plein voor het station.

  De trein uit Brussel wordt hier nog altijd gesplitst in ene naar Luik en ene naar Hasselt maar het duurt geen uur meer.

  Van in de trein zie je (denkelijk) de Colruyt niet, van aan de Colruyt zie je aan het/de eind(er)(tje) de trein nog héél even voor hij achter het talud verdwijnt. De Colruyt die je wél ziet is die van St. Truiden.

  De troep is pas vele jaren later afgeschaft. Zoneke was van het eerste jaar dat geen legerdienst meer moest doen . Hij was geboren in 1976. Dusse … tel daar dan nog es 18 jaar bij …
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  07-02-2008, 19:08:15
  DVT
  Tiens, in 1976 deed ik mijn legerdienst (miljaar, al zo lang geleden). Vaak moesten we in Landen overstappen op een trein van het leger zelf (de “DVT”, duitse verlofgangerstrein), met houten banken. En die liet soms wel een uur op zich wachten. Zeven uur was ik onderweg naar Soest.
  http://me-and-my-monkey.skynetblogs.be
  EDR

  —————————————————————————–

  07-02-2008, 20:17:41
  Nog klopter !
  Slow heeft zijn legerdienst in 1975 gedaan en die is een jaar ouder dan jij.

  En als ik goed kan tellen zou dan vanaf 1994 pas de legerdienst afgeschaft zijn.
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  07-02-2008, 21:37:31

  Van beenhouwers naar legerdienst,kan verkeren zij Bredero,zijn er die zweren bij de Colruyt,anderen bij de kleine plaatselijke zelfstandigde,en nog meer keuze in soorten.Alle beroepen zijn van belang,en te respecteren,als alleman da nu eens leerde hé,da respecteren,zonder daar een ladderken met graad en belang aan vast te knopen,doet mij denken aan imagine van John Lennon,de dagelijkse realiteit is anders,nu er geen legerdienst meer is enkel boeffers,is de charme die den troep meebracht ook verdwenen,en was het wel charme voor iedereen,want velen deden dan hun uiterste best om daar aan te ontsnappen,heb daar geen klein beetje cowboyverhalen ooit over weten vertellen

  Geen belang

  —————————————————————————–

  09-02-2008, 23:47:41

  Kwaliteit of consumptiegedrag van die vleeswaren tijdens de kweek,trek mij daar al lang niks meer van aan,hormonen, dioxine en nog recent blijkt dat varkens bacterieresistentie hebben maar dat het geen kwaad kan voor de consument,dat het nu wel of niet waar is,zoals het spreekwoord dat zegt een goed varken dat alles lust,zondere overdrijven,van nen simpele boterham met iets simpel erop tot iets meer gecompliceerder,komende van planten en beesten enz.

  Geen belang

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén