mske herinnert zich nog van vroeger dat, wanneer je naar de dokter ging omdat je ziek was, en dan bedoelen we ziek, niet een beetje snipverkouden, je toch meestal een week ziekenverlof kreeg voorgeschreven.

Dat is nu anders. Nu krijg je drie dagen met de boodschap “en als ’t niet beter is, kom je maar terug”. Dat is dan twee keer betalen. Misschien doen ze het er niet om maar het is een feit dat de meeste mensen terug moeten gaan.

Of zoals nu met Zoneke. Die had tot en met woensdag gekregen, voelde zich gisteravond absoluut niet goed, maar … hij ging niet terug naar de dokter want vandaag had hij geen tijd om ziek te zijn.

Zo spreken mensen van die leeftijd natuurlijk. Als je ouder wordt weet je dat je daarmee toch niks bereikt, want eens ze je niet meer nodig hebben, kijken ze naar jou ook niet meer om, maar soit … daar gaat het niet om. Het gaat er om dat Zoneke vandaag in halfgebakken toestand gaan werken is, wat niet alleen voor hem gevaarlijk is, maar dat het zich nu tevens kan voortzetten op zijn collega’s. En dàt kon de dokter voorkomen hebben.