Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zout is levensnoodzakelijk

Je hebt mensen die, als ze ziek worden, echt ziek zijn. Misschien een eigenaardige stelling maar bij mske gaat dat zo niet.

mske vraagt zich dan af: “ben ik nu ziek?” en het feit dat ze zich dat afvraagt wil dan eigenlijk al genoeg zeggen, want normaal joept mske uit bed zonder zich dat af te vragen.

Wat is dan het probleem? mske voelt zich niet goed genoeg om goed te zijn, maar ze voelt zich niet ziek genoeg om ziek te zijn. Zowat tussen hangen en worgen.

Hoe dikwijls mske dan al écht ziek was? Wie zal het weten. Die griep van enkele jaren terug, dat was een serieuze klepper maar verder?

Nu zat mske hier deze week toch weer wat ellendig te zijn en bedacht dat het mogelijk weer haar bloeddruk was die in zulke gevallen nogal neiging durft te vertonen om te gaan zakken. Paracetamollekes zijn nu niet bepaald gunstig voor een lage bloeddruk newaar.

Maar hoe kon ze naar de apotheker? Zo flauw als een schotelvod en Slow met zijn bronchitis die ook beter de binnenmuren bekeek dan de heldere hemel?

mske heeft wat gegoogeld en ze vond zout. Van zout zou je bloeddruk omhoog gaan. mske kiepte een kwak zout in haar drinkpul, goot er een scheut water bij en goot het goedje naar binnen.

En al zeggen sommigen dat zoiets niet snel werkt, mske voelt al snel als er iets effect heeft of niet. Dus was ze een half uurke later al flink opgeknapt.

En natuurlijk staat iedereen altijd te trappelen van ongeduld om te zeggen hoe ongezond zout wel is en mske eet ook minder zout omdat het voor Slow niet zo goed is, maar sommige mensen hebben het dus wel degelijk nodig en die worden dan scheef bekeken als ze eens naar de zoutpot grijpen.

Previous

Voetjes die lachen

Next

Kapstokken bij de vleet

13 Comments

 1. bea

  Het is lang beweert dat zout niet gezond zou zijn maar dat wordt ondertussen betwijfelt http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110504_217
  Het zal zoals met veel zijn zeker, te is nooit goed. Jij was er in ieder geval mee geholpen.

 2. Gettie

  Een oxoblokje geeft je bloeddruk ook vleugels!!!

 3. ms

  Daar zit ook zout in hé. En het is handiger om mee te nemen.

  Indertijd zei de dokter zelfs dat elke dag een Stout drinken er goed voor is. Maar Stout vind ik niet bepaald lekker.

  Er zijn eigenlijk veel tips zoals o.a. chips eten, maar laat me nu net geen chipseter zijn. Wat ook nog komt kijken is cola. Ben ik net met cola gestopt, gaan ze zeggen dat dat nu ook goed is voor een lage bloeddruk.

  Vandaar het probleem deze keer?

 4. Zout is voor een lage bloeddruk wel goed natuurlijk..zoals het voor een hoge slecht is. Mensen schijnen wél teveel zout te eten in het dagelijks menu, maar dit was medicinaal..ik eet ook geen ibuprofennetjes op brood hè, da’s ook niet goed! hehe.
  Maar zo zout water drinken lijkt me echt wel vies hehe..ik gorgelde er weleens mee toen ik nog veel last van m’n amandelen had en werd er echt misselijk van hehe. Beter drinkbouillon nemen..lekker én zout. Ik heb geen lage bloeddruk, maar van een bouillonnetje zo af en toe krijg ik ook altijd wel een oppepper!
  Misschien was die cola echt wel de reden dat je je niet zo goed voelt..had je afkickingsverschijnselen hahaha!

 5. ms

  Afkickverschijnselen had ik al vier weken geleden moeten hebben.

  Ik eet weinig zout, omdat Slow zo kookt. Enkel bij spaghetti voeg ik zelf nog wat toe op mijn bord.

  De laatste tijd deed ik ook geen zout meer op mijn frietjes.

  Maar … ik had de week voor ik naar Rotterdam ging wat aan mijn eetgewoonten veranderd (wàt ga ik hier niet vertellen) en daardoor ging er toch nog wat zout uit mijn dagelijkse voeding verloren. En toen kwam die ventilatie er nog bij.

  Dus ga ik terug zout op mijn frietjes doen, al eet ik zeer weinig frietjes en blijf ik ’s morgens mijn zout water drinken. Het duurt niet zo lang om klaar te maken als oxo.

  Maar ik ga wél oxo in huis halen om mee te nemen, al heb ik nog niet ondervonden dat ik ergens onderweg problemen kreeg. Maar wat niet was, kan nog altijd komen.

 6. Gettie

  Allee zeg, toch geen zoutwater blijven drinken, het gedacht alleen al doet mijn maag in een stijve zoutpilaar veranderen. Heb je geen selderiezout in huis?, doe wat op je platte kaas, of gewoon zout op je platte kaas, maar for heaven sakes, toch niet in een glas water en opdrinken , beikes tot de 10de macht.

 7. ms

  Hm, maar ja, ik word dik van kaas.

  Dus zo ne slok is de kortste pijn.

 8. Gettie

  Toch wel al gehoord van magere platte kaas zeker??? hahahaha.

 9. ms

  Magere kaas is ook kaas.

  En ik zie me niet alle dagen magere platte kaas eten.

  Als er kaas is die ik elke dag kan eten is dat smeerkaas, bestaat ook in light, maar is even goed uit den boze.

  Waarom moeilijk maken wat makkelijk ook gaat?

 10. Och ja..als jij dat zoute water gewoon wegklokt, kun je dat net zo goed doen als wat dan ook. Dat ik of wie dan ook dat heel vies vind, daar hoef jij je niks van aan te trekken natuurlijk..gewoon doen waar jijzelf je het beste bij voelt hoor. Je bent geen kind meer en oud en wijs genoeg om dat soort dingen zelf te kunnen beslissen lijkt me.

 11. Het lijkt me als ik dit allemaal lees dat evenwicht vinden voor jou probleem nog het moeilijkst van al is.

 12. ms

  Tjezes, als ik hier iets vertel over een korrelke zout maken ze er direct een ganse kilo van.

  Misschien in de toekomst toch maar over algemene zaken vertellen, dat is neutraler.

 13. Ziek zijn is iets wat ik ook amper ken. Maar oh wee, als ik ziek ben, dan ben ik het goed! Tot hiertoe zo gezond als een visje. Altijd zo’n beetje een steksel van darmongemak of nen hoest maar niets van doktersbezoekaard.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén