Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schoefelaars!

In de Colruyt mag je soms proeven. Dan plaatst men schaaltjes met een en ander en dat wordt aangeboden zodat de kopers eventueel zouden kunnen verleid worden tot het kopen van het product. Meestal zijn die schaaltjes leeg. Meestal loopt mske daaraan voorbij, ook als ze niet leeg zijn. Gisteren stonden er wafeltjes en mske nam er eentje en voelde zich daar niet echt goed bij. Dat dateert nog van toen ze als 14-jarige naar het voedingssalon was geweest en ze allemaal een snoepke hadden genomen en de lerares berispend zei dat dat hoogst onbetamelijk was als je niet zinnens was ze te kopen.  En mske was niet zinnens wafelkes te kopen.

Plots komt daar een dame de gang in gestevend, met vaste tred en uitdagende blik. Ze graait vier wafeltjes uit het schaaltje en zeer zelfbewust keert ze op haar stappen terug. Slow en mske slenteren verder en als ze aan het eind van het rek gekomen zijn, zien ze aan de hoek van de volgende gang vier mensen staan koffie proeven, die daar aangeboden wordt. Natuurlijk! Koffie proeven zonder een wafelke, dat kan toch niet.  Ze maken er zowaar een koffiekranske van, want ze beperken zich niet tot proeven alleen.

Colruyt … volgende keer graag mergpijpjes in de schaaltjes met een glaasje pittig van het één of ander graag!

Previous

Palets Bretons

Next

De gazet vivat!

2 Comments

 1. DVm

  Je zou er honger van krijgen:

  -Boterhammen;
  -Palets Bretons;
  -Wafels;
  -Koffie.

  Njam, njam!

 2. Hihihi
  Ik zie het hélemaal voor mij.
  Vandaag zelfs zelf ook nog mogen aanschouwen.
  Ik erger mij vaak aan dat soort mensen.
  Maar proeven doe ik wél hoor!
  (geen koekskes e.d, want die lust ik niet. Ben meer voor de koffie.)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén