Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Steeds vaker tekorten

De titel, soms anders verwoord, deed wat schrikachtig aan:

In steeds meer winkels zijn er steeds vaker tekorten, en het zal helaas niet snel opgelost worden: hoe komt dat?1

Daar had ik nu nog niks van gemerkt. Of toch wel? Jawel …

Toen we uit Erperheide thuis kwamen merkte Luc dat de batterijen van de afstandsbediening voor de verwarming plat waren. Gelukkig had ik meestal wel een paar reserves in mijn laptoptas, toch tenminste van de soorten die voor eventueel laptopgebruik nodig kunnen zijn.

Ze waren niet in voorraad, niet van het huismerk maar ook niet van de andere merken. Ten huize Zoneke dachten we er niet aan om eens in de Colruyt aldaar te gaan kijken.

De voorbije week constateerde Luc dat de batterijen van een keukentoestel leeg waren. Die heb ik niet in mijn laptoptas.

Ze waren niet in voorraad, niet van het het huismerk maar ook niet van de andere merken. Meer nog! Luc zei: “Maar dat hele rek is leeg!” Licht overdreven maar de meest courante batterijen blonken door afwezigheid.

En ik word daar nu niet echt ambetant van -ik weet niet meer voor welk van mijn laptoptoebehoren die batterijtjes nodig waren en het keukentoestel wordt niet zo vaak gebruikt- maar ik heb wel graag de zaken in orde.

Gelukkig hebben we voor de meeste andere toestellen wel oplaadbare … maar met de prijs van de elektriciteit zouden we daar ook beter twee keer over denken vooraleer we die lader in het stopcontact steken.

Ze kunnen dat nu toch echt niet allemaal in de schoenen van dat dwarsliggend schip in het Suez-kanaal gaan schuiven? Of is er meer aan de hand?

1 Het Nieuwsblad

Previous

Hoe doe je dat?

Next

Wat te doen met zoveel miljoen

8 Comments

 1. Ik denk dat die batterijen gebruikt worden om elektriciteitscentrales mee op te laden. 🙂 Als ik het goed begrepen heb is er tekort aan grondstoffen. Dat en dure energie en verstopte kanalen maken alles duurder en schaarser, dus ook batterijen, inclusief accu’s voor E-bikes. Op dat laatste is iets gevonden. Ze schijnen een stroomloze fiets ontwikkeld te hebben, iets met een ketting, een tandrad en trappers. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar het zou zo maar eens toekomst kunnen hebben!

  • ms

   Dat ze met die batterijen de elektriciteitscentrales aan de waggel hielden had ik ook al bedacht, maar ik zou, als ik jou was, dat van die stroomloze fiets verder uitwerken en een patent aanvragen.

   Je weet maar nooit … 😂😂😂

 2. Opnieuw een schip klem in het Suezkanaal?

  • ms

   Neen, geen nieuwe dwarsligger.

   Maar bij die laatste keer wisten ze te voorspellen dat we dat nóg maanden zouden voelen.

 3. Heel vreemd allemaal. Wij ondervonden het ook nu met de verhuis. De badkamerkranen zijn voorlopig niet te leveren, de wasmachine konden we niet zomaar kiezen: het was kopen wat er nog op voorraad was, de verf.. zelfs daar moesten we 3 dagen op wachten… Mijn fiets is er ondertussen wel. Ik wachtte er bijna een half jaar op.

  • ms

   Vervelend! Maar die kranen die lang op zich lieten wachten? Daar hadden wij in 2007 ook al problemen mee.

   Nu we weer kunnen gaan zwemmen en het zwembad verder weg is en de naft zo duur dachten we ook aan een e-bike.

   Ik denk nu eerder aan het van stal halen van mijn benenbike en die in orde te zetten want die staat ondertussen ook al jaren stil. Vingers kruisen dat die niet onderkoeld is geraakt of mentale problemen kreeg door verwaarlozing. 🤞🤞🤞

   Alhoewel … zwemmen en daarna nog de fiets op … ik peis dat ik nu al zeer krijg aan mijn goesting.

 4. elsjeveth

  Hoe het met het te kort aan batterijen zit zou ik niet weten. Door je blog krijg ik ineens een deja vu aan de eerste dagen van de lockdown. Beelden van mensen met karren en fietsen volgeladen met wcpapier, de winkelschappen van de conserven leeg. Wat een gekte was dat. Uiteindelijk allemaal meegevallen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén