Hoe het nu eigenlijk zat met die Romeinse Weg die dan ook nog Heerweg heette, daar had mske eigenlijk haar hoofd niet over gebroken. Ze wist alleen dat die gids van vorig jaar had gezegd dat de Romeinse Weg de hoogspanningsleiding volgde. Zelfs het feit dat die die leiding een andere richting opging dan de Heerweg was mske niet opgevallen.

Gisteren echter stapten ze van hier naar de Heerweg en gingen naar links -kwestie van de toerkes wat groter te maken, beginnen ze er nu stukjes hier en daar bij te nemen- want daar wat verder vertrekt nog wat naar rechts. Dat hadden ze enkele jaren terug ook al eens gemerkt. En daar, daar was de oplossing van het probleem, dat eigenlijk geen probleem was, aangezien ze de oplossing eerder zagen dan het besef dat er vanalles niet klopte. De Romeinse Weg komt daar namelijk van rechts en slokt de Heerweg op.

Eerlijk gezegd? mske denkt dat die hoogspanningsleiding de Romeinse Weg volgt en niet omgekeerd, zoals die gids vermeldde.