Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Smijt eens met de deur

Wat de mensheid toch bezielt deze dagen is onbegrijpelijk. Als ze zich gecontrarieerd voelen, pakken ze een mes en steken er lustig op los of ze rijden een agent omver of ze gooien met een droogrek zonder kijken wie er in de buurt is.

En dan vinden wij dat mske temperament heeft, omdat ze, als ze boos is op haar toetsenbord klopt of met de deur slaat. De kwalijkste gevolgen daarvan waren:

 • een deurpaneel dat uit een oude deur wiggelde;
 • een matglazen ruit die uit de omlijsting tiggelde;
 • een spiegel die aan scherven diggelde.

Dat deurpaneel is lang geleden, indertijd in het huis van moe dat Ex en mske bij hun trouwen huurden. De mastiek van de matglazen ruit in het Wat-was huis was verduurd en die kon de smak waarmee de deur dichtvloog niet meer aan. De spiegel … die had mske gewoon wat hardhandig neergezet.

We weten wel dat er mensen zijn die met hun auto op anderen afrijden, SS deed dat namelijk eens bij Wachtebroer, die dan zelf in de auto sprong om haar te gaan vragen of ze er ene miste. Het mens had hem net op een haar gemist.

Het zal een kenmerk van deze tijd zijn waarschijnlijk. Van jongsaf aan geleerd dat ze alles moesten hebben wat ze wilden en als dat niet kan …

Als voorbeeld voor de volgende generatie kan dat serieus tellen.

Previous

Perso nei campi

Next

I am gay and happy today!

3 Comments

 1. met de deur smijten kan opluchten,de laatste keer heeft het mij ook een nieuwe ruit gekost.sedertdien gooi met lege bokaals,dat ruimt makkelijker op en kost niets;

 2. wie heeft er niet eens hard de deur achter zich dichtgetrokken! Weet je wat ook oplucht :In je auto kruipen ,een toertje doen en dan eens flink je keel openzetten!
  In mijn studententijd gingen mijn vriendin en ik onder een ijzeren spoorbrug staan en als er dan een trein boven ons hoofd denderde,brulden wij dat het een lieve lust was.Alle stress was in één keer weg. Maar op een keer waren we vergeten dat de trein al lang voorbij was en de mensen keken naar ons alsof we gekken waren!hahaha.

 3. Ach , met de deur smijten , doen wij zo vaak thuis . Ik toch
  & ja , voor zover het oplucht is het toch ook goed , mijn mama zei vroeger altijd dat als je met de deuren smeet dat je dan evengoed een kussen kon vastnemen en daar even goed in kon gillen , dat kan ook altijd helpen . Je moet maar een proberen . Mijn papa telt meestal gewoon tot 10 , dat helpt ook bij hem .
  Trouwens nu het me opvalt , je blogje is zeer mooi ‘opgepimpt’
  of een beter woord ; veranderd .
  ach ja ,

  in ieder geval ,
  dikke knuffel
  Astridje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén