Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kwestie van lange duur

De marionet hing nog geen volledig jaar te hangen waar hij hing, toen mske vorige week zag dat hij enkel nog aan zijn armen hing. De nagel waarmee het touwtje aan zijn hoofd was bevestigd was los gekomen. En toen vergat mske het weer. En hij hing daar maar met zijn hoofd tussen zijn schouders.

Het restultaat is dan dat mske daar gaat van dromen. Er zijn mensen die zeggen dat dromen bedrog zijn. Er zijn er die zeggen dat dromen kunnen uitgelegd worden. mske zegt dat dromen verwerking zijn. Verwerking van dingen die je gedurende de dacht bewust of onbewust wegduwt. Dromen zijn ook aan bepaalde periodes gebonden. Soms droomt mske helemaal niet en soms kan ze met haar dromen ganse gazetten vullen.

Dus droomde ze maar over de marionet. De inhoud van de droom is ze vergeten, maar het ging over Zoneke die zei dat de marionet Jackson heette. Zomaar in mskes droom.

Momenteel ligt Jackson op zijn rug tussen de woordenboeken hier achter. Hij ligt daar met die nagel in zijn hoofd en die moet 24u drogen. mske vraagt zich af of lijm, zelfs de straffe die ze gebruikte, wel in staat zou zijn om Jackson nog eens zovele jaren fier en onverdroten aan zijn touwtje te houden.

Straf eigenlijk, dat Jackson bijna 23 jaar oud moest zijn, eer hij aan een naam geraakte.

Previous

Een wiskundig probleem

Next

Hijs de vlag

12 Comments

 1. Ik denk precies hetzelfde over dromen..en hoewel het soms niet zo lijkt ( dan lijkt het allemaal maar rare onzin), kun je er later vaak wel de bron van bedenken. Narcosedromen zijn ook leuk…ik bedacht hele blogpostjes over m’n ziekenhuisopname en onderwijl bedacht ik me dat ik onderhand eens wakker moest worden ook…heel vreemd hahahaha!

 2. Ik droom het liefst dat ik een superwoman ben!En dan ben ik blij als ik wakker word dat ik toch maar een doodgewoon vrouwmens ben! Het is een goed middel om vrolijk wakker te worden ,want superwoman zijn is erg vermoeiend hoor,hahaha!

 3. max

  Voor mij hoeft dat niet hoor Magda ik ben liever superwoman NIET, het leven is al moeilijk genoeg zo.

 4. ms

  Amaai dat kan ik geloven. Als we nog moesten uitkijken naar Max rondvliegend als superwoman …

  Zeker van dat er hier niemand een nachtmerrie gehad heeft?

 5. bea

  Beter laat dan nooit en bovendien een originele naam voor een marionet meestal, als ze een naam krijgen, is het iets alla Pipo
  Ik denk ook dat dromen verwerking zijn. En hoe minder ik te verwerken heb hoe liever want er is altijd veel zweet mee gemoeid en ik haat een klamme pyama.

 6. ms

  In mijn droom had hij me uitgelegd waarom Jackson, dat wist ik ’s morgens bij ’t ontwaken wel nog, maar daarna niet meer.

  Zoon! Wanneer komt de herhaling?

 7. Hé Max ik zou het leuk vinden om jou als superman naast me te weten op die nachtelijke tochten. t’ Is maar eenzaam hoor in je eentje,hehehe, en samen zouden we nog lol hebben zo vliegend door et luchtruim!

  • ms

   Is het een vliegtuig? Is het een vogel?
   Nee, dat is het niet.
   Het is Mega Magda die je aan de hemel ziet!

   of

   Superman nènè nènè nènè nènè
   Superman nènè nènè nènè nènè

   Ai neen, dat is niet zjust! Dat is het aireke van Batman

 8. nooit te laat om een gepaste naam te vinden, mske

 9. eindelijk! eindelijk een naam!

  maar dromen zijn inderdaad dingen die we moeten verwerken, zo zie ik het ook
  alhoewel sommige dromen nergens thuis te brengen zijn vind ik

 10. Mske het is al welletjes met zingen (=zagen) je mag mee op de nachtelijke droomtochten!!

 11. max

  ik ben eerder doucheman dan badman,…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén