Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maalstroom

Vorige week ergens plopte er een popup in mskes hersenen die zei: “Maalstroom”. En mske herinnerde zich dat dat ooit een feuilleton was dat ze op de BRT had gezien. Maar dat moest nog voor 1984 geweest zijn, jaar waarin ze naar het Wat-was huis waren verhuisd.

mske zocht op google, maar vond geen info, geen schrijver, geen feuilleton. Ook niet toen ze “Mahlstrom” opgaf.

Waar vond ze het wel? Vorige zaterdag op de verkoop van de oude boeken van de bibliotheek. Daar floepte het boek in haar zicht en ze nam het mee. En ja, op “Maelstrom” had mske niet gezocht.

Zulke toevalligheden heeft mske nog gehad. Zo ineens een flits van iets dat ging komen. Maar nooit belangrijk genoeg om er een broodwinning als toekomstvoorspeller mee op te bouwen, want wie zit er te wachten op voorspellingen van de dingen in de rand?

“Maelstrom” is een boek van Michael J. Bird, eveneens schrijver van “Who pays the Ferryman” en blijkbaar nog enkele Britse feuilletons, maar die heeft mske niet meer gezien.

Eerlijk is eerlijk, zonder de herinnering aan het feuilleton, zou mske het boek nooit gekocht hebben. Het is allemaal wat te doorzichtig.

Previous

Gestommel in het duister

Next

En dan nu …

1 Comment

  1. Vraagje; Wat is de betekenis van kwiestenbiebel eigenlijk? Ik lees het vaak maar heb geen flauw benul van wat het betekent???

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén