Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kappersgild

Dat mske en het kappersgild geen beste maatjes zijn, is hier al meer dan ééns verteld. Maar we gaan het nog eens vertellen, omdat de zoekfunctie op het oorspronkelijk blog ons parten speelt door niet te zoeken en omdat we het nooit van in het begin hebben verteld.

De eerste kapper was die, die mskes haren knipte toen ze acht was. Dik tegen mskes goesting maar onder dwang van moe. Dat kwaffeurmens wou mskes haren hebben om er haarstukskes mee te maken maar dat wou mske niet en dus gooide die dat maar op een hopeke in een gazettenpapier. Dat pakske heeft mske lang gehouden. En dat mske indertijd al met haar ellebogen kon voelen dat het niet snor zat, blijkt nu, nu ze vertellen hoeveel geld er wordt neergeteld voor echt haar dat vals haar wordt omdat het niet op het hoofd van de oorspronkelijke eigenaar staat.

Daarna kappers genoeg, roddelende kappers, zwijgende kappers pieren-uit-neus-peuterende kappers, kletsende kappers, bluffende kappers … Dat waren de meest doenlijke.

Er was ook de kapper die mskes haar zo verbleekte dat het verbrand was. Er was de duurdere kapper, die zelf de kleur en de snit bepaalde omdat hij meester in kapzaken was. Er was de vriendin aan wie toch ook wat moest gegund worden. Er was de kapper die het de eerste keer goed sneed en waar mske jaren is geweest maar toen we naar hier verhuisden kwam mske tot de conclusie dat ze bijna een broske had.

De eerste keer hier viel het mee, daarna leek het net of mske een muts op had. Sedertdien laat mske het knippen om daarna de verknipte haren terug te laten uitgroeien en dan weer, bij een andere kapper, het risico te lopen dat het weer fout gaat. En het gaat fout. Het is nooit naar mskes zin.

Behalve … behalve die ene keer, toen op de 22ste juli in 2006 toen het zo warm was en mskes haar zo hard kriebelde in haar hals dat ze gewoon ergens onderweg stopte en bij Kreatos binnenstapte. De kapster was een wonder. Dom van mske dat ze toen niet vroeg om het gsm nr. van het meiske, maar wie denkt daar nu aan. De keer daarop was het meiske weg. En niemand van bij Kreatos wil zeggen waar ze is. Neen, die hebben nog de lef om te zeggen dat al hun kappers en kapsters op dezelfde manier worden opgeleid.

En alle nieuwe kappers die mske probeert krijgen een fotooke van mske van 26 juli 2006 voor hun neus en allemaal, zonder uitzondering beweren dat ze het zo kunnen knippen, wat ze niet doen.

Misschien moet mske maar eens haar koerazjie, of beter haar haar, in haar twee pollen nemen en er zelf aan beginnen. mske stijl rattenkop!

Previous

Tedemtetetedemtedem

Next

Citrique Belge

3 Comments

 1. oei de kappers hebben sporen nagelaten bij jou en niet alleen op je hoofd maar ook op je ziel!!!Ja mske koop een tondeuse en zet die op de hoogste stand zodat er toch een paar centimeters haar blijven staan,dan is dat coupeke altijd hetzelfde!!Maar niet gelachen het is altijd wat met die kappers,die willen altijd hun eigen zin doen.Toch moet jij met dat kapsel rondlopen en al zie je het zelf niet (als je niet in de spiegel kijkt ),je voelt het. Ik heb ook jaren geduld moeten hebben vooraleer mijn kapster hier vlakbij (en daarom wilde ik daar blijven gaan)mijn haren knipte en krulde zoals ik het wilde (tenminste zoals die haren uit zichzelf toch vallen). “ik wil geen bomma kapsel ” zei ik eens tegen haar,hoewel ik toch een oma ben!hahaha
  Mske vandaag is het wat beter weer(hier toch) een trui en sokken zullen wel niet nodig zijn!

 2. ms

  Wel dat is de benaming die ik gebruik ! Een bommakapsel ! Al ziet het er dan niet blauw of gekruld of wat dan ook uit, de snit trekt op niks.

  Behalve zoals nu, als het eigenlijk terug bijgeknipt moet worden, dan ligt het tenminste een beetje natuurlijk.

  Maar dat kapsel dat ik wil is te lang voor een tondeuse.

  Het weer ? Poeh ! Grijs ! En ik heb mijn truike terug aan. Sebiet misschien changement de décor, maar nu nog niet.

  Die sokken heb ik uiteindelijk niet aan gehad.

 3. hahaha,heb ik ook dat ik mijn kapsel juist goed vind op het ogenblik dat het weer wat moet bijgeknipt en gegolfd worden.
  ’t Is ook nooit goed hé,doe ik nu eens een voorstel met een tondeuse en dan is dat ook weeral niet goed.
  En dat weer daar krijg ik de krul van!Héél veel wind zoveel dat we de parasollen moesten binnenpakken en in huis was het dan kouder dan buiten.Ik heb toch een vestje moeten aantrekken . Iedere keer dat we dachten te kunnen gaan fietsen Sebbie en ik ,dan regende het weer. Vanavond hebben we dan nog een toertje kunnen doen met de fiets .Er was nog wel veel wind maar de zon zat tenminste.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén