Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dijk of niet de dijk!

Enkele maanden terug, Slow en mske waren voor een komisseke ergens in ’t noorden van ’t land, zei Slow: “nu we toch hier zijn, rijden we eens naar die plaats waar je de schepen bijna kan aan raken?”

Dat had hij mske al eerder verteld, dat hij ooit met de Tall Ships’ Race op een plaats was aanbeland waar die schepen een bocht moesten maken waardoor ze heel erg dichtbij kwamen.

Natuurlijk vond mske dat goed. En Slow volgde het water onderweg naar de bocht. Maar oeps! Wat was dat? De baan was onderbroken omwille van werken aan de dijk.

“Als we nu rond die werken geraken …” dacht Slow luidop en mske wees naar een baan die zich aan de einder nog net binnen gezichtsveld richting dijk repte. Kilometers verder kwamen ze terug op de dijk uit, die nog steeds onderbroken was. “Het wil weer lukken” zei Slow en mske zei dat ze beter terug konden gaan als de dijkwerken klaar waren. Slow trachtte daar nog een plaatselijke aan te klampen om te informeren wanneer die werken beëindigd zouden zijn, maar die verdween in een werfcontainer waar klaar en duidelijk een werfvergadering aan de gang was. En om daar dan binnen te vallen met de vraag of het nog lang ging duren …

“Weet je wat?” zei mske “we rijden naar Mariekerke en doen nu eindelijk dat stappeke naar St. Amands“. Dat hadden ze vorig jaar al eens in de andere richting willen doen, maar toen regende het. Het regende nu ook, maar deze keer ritste mske haar frakske dicht, pakte de paraplu zonder kapotte spaak, die had Slow, en ze waren weg. Het is maar een kort stappeke, dus besloten ze om dat ooit eens langer te maken en nog een paar dorpkes toe te voegen en eens uit te kijken hoe dat juist zat met die veerboten.

Toen ze bijna aan de bocht van St. Amands waren, moesten ze van ’t water weg, het dorp in. De dijk was onderbroken! Gelukkig staat er in België op de werfpanelen vermeld hoe lang de werken gaan duren.

Het graf van Emile Verhaeren was ook weg en viel ook in de vernieuwingswerken. Dat wordt een uitstappeke voor volgende zomer en ondertussen mag Slow proberen om informatie in te winnen over die onderbroken dijk bij onze noorderburen.

Previous

Ook dit is Belgisch

Next

Hoor! Hoor! Zusalarm!

4 Comments

 1. onbegrijpelijke

  Hey,

  Hartelijk bedankt voor je info rond dat plastificieren.Ik zou daar weeral zelf niet opgekomen zijn

  Onbegrijpelijke

 2. Er staan wel plakaten een eonddatum van de werken maar of dat altijd klopt betwijfel ik sterk!

 3. Hemeltje mijn vingers zijn bepaald niet wakker:opnieuw:
  “er staan op de plakkaten wel een einddatum van de werken ,maar of dat altijd klopt betwijfel ik sterk.”

 4. ms

  Tja, er stond dat ze eind 2008 zouden gedaan zijn. Zomer 2009 is toch wel een ruim genomen marge, denken wij dan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén