Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ook dit is Belgisch

Ooit was er een voorloper van een huidig TV-programma. Dat ging eveneens over Belgen die het in het buitenland waarmaakten. Het Belgische koppel -vergeef ons dat we niet meer weten wie noch waar- was in Spanje een pottenbakkerijtje begonnen en boerde goed. Ze waren wel geaccepteerd door de plaatselijke bevolking maar werden toch wat raar bekeken want ze waren “trabajadores”. Aangezien de Spanjaarden ook wel werken, gaan we er van uit dat de plaatselijke bevolking bedoelde dat die Belgen wroeters waren.

En dat is wat ze hier altijd geweest zijn, de stille werkers op de achtergrond. Niet voor de eer maar voor de welvaart. Dat die welvaart dan altijd ogen uitstak blijkt dan weer uit het feit dat we altijd onder de voet werden gelopen door grootmachten die liever investeerden in legers en afpakken dan in welvaart en wroeten.

Dat we als klein land ook wel groot zijn, maar dan op de achtergrond, blijkt als we zo wat de nieuwsberichten overlopen.

We zijn blijkbaar goed in het kweken van paarden. Dat staat in dit dit artikel.  Volledig te lezen, niet enkel de titel. Er staat ook in dat de paarden dan worden doorverkocht nog voor ze op hun beste zijn.  Zodoende kan een Amerikaan goud kan halen met een Belgisch paard.

Na de opeenvolgende buitenlandse contracten van Jan De Nul o.a. in Dubai blijken de Russen nu ook begeesterd te zijn van de uitvoering van het Antwerps treinstation. Ze willen zoiets ook in Moskou realiseren en hebben hun oor dus te luisteren gelegd bij het Belgische Eurostation, dochtermaatschappij van de NMBS.

Zover waren we! We wilden nog wat rondneuzen op het internet naar nog meer feiten en waren hier gestopt. En toen zei Slow: “je bent tweedes! Het Nieuwsblad heeft er een artikel aan gewijd, met als titel: Hier zijn wij Belgen wél goed in!”.

Ons eerste gedacht was: “grrr!” Ons tweede gedacht was: “nu posten wij het onze niet meer”. Ons derde gedacht was: “ze vullen mekaar aan”. Ons vierde gedacht was: “waarom zouden wij wroeten als “Het Nieuwsblad” dat al gedaan heeft”.

Jaja, soms pakken trabajadores het ook eens van de gemakkelijke kant.

En daar gaan we nu eens een goeie beste Tripel Karmeliet op drinken sé!

Previous

Belgenmop

Next

De dijk of niet de dijk!

5 Comments

 1. we zijn een volk van knechten,altijd geweest.maar we moeten ons daar toch niet minderwaardig door voelen.we maken nog altijd de beste bieren ter wereld.voor een bak west-malle betalen de amerikanen grof geld,tot 20 dollar voor een flesje! en de oost-blokkers kunnen zeker nog iets leren van de belgjes.wij hebben tenminste tunnels waar wel een metro stel doorkan,ne!
  prettig weekend.

 2. dat van de NMBS wist ik al
  Ook al zijn we nog zo’n klein landje,
  ik ben er best trots op

  dikke kus,
  Astrid,
  bedankt voor je reactie trouwens

 3. rechtzetting!het gaat niet over west-malle,maar west-vleteren,daar kun je elke dag in de abdij terecht voor “ne stutte me koas”en ne goeie trappist, santè!

 4. Hé zo zie je maar dat de Belgen buiten de OS toch nog iets waard zijn!
  Allé laat die tripel je maar smaken.

 5. ms

  Voor wat mij -en mijn opinie over die spelen- betreft, hebben de Belgen het daar niet al te slecht gedaan, al hoop ik nog op een goed resultaat van Tia en de jongens van de 4×400. Let op, ik neem het woord medaille niet in de mond en mijn klavier ook niet. Een medaille is mooi, maar is niet broodnodig om een puike prestatie neer te zetten.

  Ik ben een atletiekliefhebber en de rest kan me zowat gestolen worden, maar dat zal ik nog wel eens beter uit de doeken doen die spelen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén