Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Emile Verhaeren

Ze waren op chirokamp in Branst, toen ze te voet van Branst naar het graf van Emile Verhaeren stapten. Wat weet je als kind over zulke dingen? Enkel dat het een leuke uitstap was en dat dat graf mooi gelegen was. Jaja, zelfs toen was mske al onder de charmes van de Schelde. Dat zal wel dateren van nog vroeger, toen ze in Antwerpen woonden.

Toen ze heel veel later op een keer echter vertelde dat Emile Verhaeren aan de Schelde begraven lag hoorde ze dat hij ***** zou geweest zijn. En nog later zei iemand dat hij ***** was. Waarom we het niet zeggen? Omdat het ons onlogisch lijkt en we nooit zullen weten wie of wat hij was en mske een gloeiende hekel heeft aan verwijzingen naar die periode. Wie vertelt nu zulke dingen aan een kind? In elk geval, het is onlogisch gezien zijn geboorte- en sterftedatum. Het andere kan mske ook niet aannemen door het feit dat hij in het Frans schreef.

Daar is mske pas vorige week achter gekomen. Dat hij in het Frans schreef. Het was nogal een verrassing.

Misschien gaat ze zich toch eens meer verdiepen in zijn werk, zodat ze er iets meer van weet dan dat hij op een mooie plaats begraven ligt.

Previous

Foute logica?

Next

Hangt zingen van je uiterlijk af?

1 Comment

  1. 29-07-2007, 20:04:50
    –>
    hij was en werdt verfranst door de bourgoisie tentijde. Ook door het feit dat zijn dames uit het betere milieu kwamen maar dat hij *** was, was een publiek geheim. uiteraard kan men dat subtieler aan een kind proberen uitleggen.
    http://dark-and-light.skynetblogs.be
    Chili-Pepper

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: