Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet agressief genoeg

Het regent vandaag. “Wij gaan daar niet over zeuren” dacht mske en begon het blog verder te verhuizen. Toen het miezerig bleef besloten Slow en mske dan maar thuis te blijven van het stappen en mske dacht dat ze dan een goed stukske door kon zetten aan haar verhuis.

Over die verhuis zullen we later nog wel vertellen als alles over gezet is, maar als we bij een van onze vroegere berichtekes de bedenking maken dat we het daar deze week net nog eens wilden over hebben, dan gaan we dat toch efkes doen.

Het ging over de film van woensdag “Jacob’s Ladder”. Een erg intense film over een Vietnamveteraan die thuis te maken krijgt met erg verwarrende toestanden.

Het is niet de eerste keer dat mske met het gegeven te maken krijgt, het gegeven dat zegt dat soldaten gemanipuleerd werden met drugs, gas of eender welk ander middel om hen agressiever en gevaarlijker te maken. Er was “Strange Screams of Death” van Nigel McCrery en “The Simple Truth” van David Baldacci. Welk van de twee ons ooit inspireerde tot het schrijven van ons berichtje van toen weten we niet meer. Alleszins is Jacobs Ladder ouder dan de boeken en kunnen we ons nu dezelfde vraag stellen als toen.

Laat er nu net deze week een of andere het plan opvatten om de legerdienst weer in te voeren. Nu niet dat dat wat te zien heeft met drugs of gas of wat dan ook, maar mske ondervond indertijd al dat iemand die zijn legerdienst ging doen, daarna dezelfde niet meer was. mske is dus flagrant tegen.

Previous

Zeevruchtencocktail

Next

Domme reden, domme titel

4 Comments

 1. ridder

  TITEL: vraagstuk
  koenie was vrij van militaire dienst omdat hij het antwoord wist op de vraag : hoeveel versnellingen heeft een belgische tank? één vooruit en dertig achteruit, vlug terugtrekken is alles wat van een belgische tank wordt verwacht.
  koenie kiplekker, die terloops wil zeggen dat hij die drie ‘bezen’ tegoed houdt, groet.

 2. LEGERDIENST
  TERUG INVOEREN ?
  WIJ WAREN MET
  VIJF KINDEREN
  DRIE JONGENS TWEE MEISJES
  TWEE SOLDATEN EN EEN
  VRIJGESTELD WEGENS
  TWEE BROEDERDIENSTEN
  MAAR JA…MET NEN
  NAPOLEON CREMBO ALS
  MINISTER VAN OORLOG
  KOMEN ZE BINNENKORT
  KANONNENVLEES TEKORT
  GROETJES NA EEN TIJDJE
  WEGGEWEEST
  GROETJES
  MICKEY

 3. mske heb je deze week de film “the Jacket ” gezien met Adrien Brody? Daar ging het over de gevolgen van de oorlog( in dit geval de golfoorlog) en wat het met de mens kan doen. Die man leed aan geheugenverlies.
  Dat ze die Crembo zoals Mickey zegt eens zelf actief naar een gevaarlijk gebied sturen. Zijn krullen zullen er niet meer zo gekruld bijliggen en zijn zonnebank bruin zal wel anders zijn.En zijn gemanicuurde handjes zullen wel zwarte riemnagels krijgen! Wat weet die van oorlog,heeft de oorlog alleen maar leren kennen uit boekskes. De betrokkenen en de familie krijgen af te rekenen met de oorlog!!En die zou weer de legerdienst willen invoeren ,ja dan kan hij weer overal in het zonlicht gaan staan bij zijn bezoek aan ” de jongens” ergens te velde.

 4. spin in auto ? wwwwwoooeeeaaaah. Ik ga die eerst gaan stofzuigen !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén