De jongere mske had er nooit bij stilgestaan, maar toen ze daar in die zone rond Brussel woonde, kwam ze op een dag tot het besef dat het daar toch wel veel regende. En ze dacht aan vroeger, toen ze nog in Oost Vlaanderen en in het Pajottenland had gewoond want daar was die regen toch niet zo chronisch geweest. En ze dacht dat haar herinneringen haar waarschijnlijk parten speelden. Maar af en toe kwam die idee toch wel terug naar boven van: “het regent hier meer dan elders”.

Nu woont ze hier en ze leest hier en daar op de blogs over regen en dan kijkt ze naar buiten. Het regent hier wel maar werkelijk niet zo veel als daar in het Wat-was dorp en deze keer is het geen valse herinnering. Vorige week reden ze vanuit dit droge, wel grijze dorpke naar Mr. Sloddermans. En eens Leuven voorbij was alles nat en nog dichter viel de regen als een verkeerd geregelde douche naar beneden. En mske dacht: “als wij dat nog moeten krijgen …” In het terugrijden werd iets voor Leuven weer alles droog en hebben ze geen regen meer gezien.

Gisteren regende het zowat overal en hier? Hier heeft het wat gedruppeld iets na de middag, net genoeg om de bloemekes blij te maken.