Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Reuzerotweer

De ganse zaterdagnamiddag zou er wat te doen zijn voor de reus van Attenhoven. Slow wou eigenlijk alles meemaken terwijl mske liever tegen de avond aan zou gaan, want er stond hier nog het een en ander een beetje schots bij het blog en dat wou ze toch even oplossen.

Slow vertrok tegen twee uur en hij kon hier nog niet goed de berg op geweest zijn of alles viel hier op zijn plaats op het blog. “Verdorie” dacht mske “had ik dat geweten”. Maar ze had haar botten nog niet aan en haar ringen nog niet aan en ze was nog niet geschminkt. Nu niet dat mske een schminkdoos is, maar nu wou ze toch … en bovendien zag de lucht pikkezwart.

Even later kletterde het tegen de ruiten en mske hoopte maar dat Slow ergens een schuilplaats had gevonden.

Ze had zich niet ongerust moeten maken, hij zat op dat ogenblik naar een film te kijken over het maken van de reus. En toen hij thuis kwam wist hij te vertellen dat hij het wel gehoord had en dat het in het zaaltje ineens wat donker was geworden.

Tegen de avond aan zijn ze dan maar teruggereden en net op tijd zaten ze in de warme schuur van een zalige kriek te nippen toen het hagelgekletter met alle geweld terug losbarstte.

Die arme reus, die sukkelaar die op zijn eentje toch met twee is, stond er verwezen bij.

Toen Slow en mske thuis kwamen lag de hagel te smelten tussen de kasseitjes van het koerke.

Previous

De drie zatlappen van Haacht

Next

Al die daar zegt, de reus verhuist …

5 Comments

 1. Nou..jullie hebben toch geluk gehad dat die bui net viel toen je veilig binnen was..dus die Murphy waar je het over had, bemoeit zich niet al te hard met jullie!

 2. ms

  Je vergist je! Dat zijn die reuzen die sjaans hebben. Die houden het altijd droog als ze buiten komen. Maar ik ga er daarom nog gene op sleeptouw nemen.

 3. Ah vandaar dat het hier weinig regende en al helemaal niet hagelde ,het is allemaal uitgevallen bij jullie! Vandaag geen spetter uitgevallen en ik heb -echt waar- in de zon kunnen zitten !Zou het toch nog lente worden?

 4. De weergoden waren de afgelopen week zeker ook niet met ons.Elke keer als we met de hond gingen wandelen scheen de zon,+/- 20 minuten later barst een onweer met of zonder hagel los. Bijna thuis en oeps de zon was er terug.vandaag was het wel goed weer en zoals Magda zegt was het lekker in de zon

 5. Wij hebben geen ‘gedonder’ gehad, ook geen hagel, maar wel veel regenwater. Wat ’n lente hé …

  Ps: een schinkdoos ben ik ook niet, maar ‘k trek wel alle dagen een lijntje om de ogen. da’s al. En doe ik dat niet … ?

  dan ben ik ziek …

  Groetjeeeeees … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén