Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En de paraplu bleef droog

Het zag er niet naar uit dat het ging regenen en mske wilde toch niet te ver stappen omwille van het werk dat niet zo vlot was gegaan als ze zou willen, dus vertrokken ze maar voor een kort stappeke … Slow met regenfrakske, mske zonder.

Ergens onderweg wilde mske kijken of er een bepaald kruid bij de beek groeide en daardoor zag ze de braambessen en ze stopte en ze plukte er een paar en ze at die op.

“Het regent” zei Slow terwijl hij voort stapte. “Ik kom” zei mske maar die braambessen waren zo lekker rijp en ze dacht: “het regent toch al, nat word ik sowieso, ik kan beter eerst de rijpe braambessen plukken, zodat de andere plaats hebben om dik te worden”. mske is altijd nogal natuurminnend geweest.

Het regende lang genoeg om nat te worden. “Ziet mijn haar er nu uit als dat van een nat kieken?” vroeg mske aan Slow terwijl ze haar nat haar uit haar ogen wreef. “Ik heb nog geen nat kieken gezien” zei Slow. mske begon te lachen en zei: “ten eerste heeft een kieken geen haar en ten tweede kunnen ze het niet uit hun ogen wrijven”.

Kort stappeke? Ze zijn twee uur weggeweest!

En weet je wat ze deed toen ze thuis kwamen? Ze is direct terug onder de douche gaan staan.

Previous

Het groot excuus

Next

Dat laatste nippertje

3 Comments

 1. Wij plukte ook braambessen.. maar dan in de Ardennen en toen was ik nog een Klein Dubbelepuntje.. en soms zater er in de Bessen wormpjes.. ‘da proeft ge nie’ zei moemoe dan.. Ik heb nooit meer een Braambes gegeten.. ook moemoe hare braambessenconfituur nie.. ge moogt da best een Braambessenbeestjesfobie noemen.. of beestjesindebraambessenfobie.. of eikeserzitvleesindebraambesangst.. ge moogt zelf ook ne naam verzinnen.. maar da moet nie.. groetjes..

 2. amai.. daar staan precies veel spaties in.. ik had precies weer tijd teveel..

 3. ms

  Ach ach … zo lang je die niet voelt kriewelen of ze niet proeft …

  En bovendien is dat vlees zonder beentjes.

  (slik)

  Dat zeg ik ook maar om me straf voor te doen zelle, maar meestal denk ik daar niet aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén