Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De geschiedenis herhaalt zich

Een goeie anderhalve week geleden zei mske, bij het overzetten van het vroegere blog naar hier, dat de geschiedenis zich herhaalt. Ze had het over een periode waarin ze vanalles schreef dat ze vandaag net zo goed zou kunnen schrijven. Dat zei ze.

En toen wou ik er een berichteke aan wijden en schreef dat al. “Neen Sloef” schrok mske “dat mag je niet zeggen, want dat is op malheur roepen”. Ik keek bedenkelijk en dacht: “wat bedoelt ze daar nu toch mee?” “Wel” zei mske “toen kwam daar toch die verdomde eerste maart”. En ja, ik gaf mske gelijk.

Maar nu, nu kwam daar toch die verdomde 18de september en ik had niet op malheur geroepen want ik had dat berichteke verwijderd.

Feit is, als de geschiedenis zich werkelijk herhaalt dat het binnen een maand of vier weer picobello moet lopen. Of roepen we nu toch op malheur en gaat het nu niet uitkomen?

Gisteren weer nog zoiets, gisteren zei Slow dat mske de broek van haar g… zou weggeven. Dat zei va indertijd van grootmoeder ook. En er was nog zo een verhaal over grootmoeder, dat we hier niet zetten maar waar mske toch fameus schrik voor heeft dat het haar overkomt want die kans zit er momenteel dik in.

Stiekem hoopt mske echter op het advies van Meneer Marinus. “Wie is dat nu weer?” hoor ik iedereen denken. Wel volgens mske was dat een personage uit Kapitein Zeppos, maar ene van de slechte, eigenlijk de goeie van de slechte en Baral zei dan .. och dat doet er toch niet toe. Die Meneer Marinus zei dat de soep niet zo heet werd gegeten als ze werd opgediend.

pske van mske:

    Sloef kan er wat van maken. Tsss! Baral vroeg dus: “Uw advies Meneer Marinus?” waarop Meneer Marinus dan over zijn soep begon.Previous

De mens op zijn gemak

Next

Bericht aan alle toekomstige prinsen

1 Comment

  1. Jaak

    Aha, eindelijk iemand die weet wie Leopold Marinus was. Hij was inderdaad de secretaris van Chef Baral, de slechterik in Kapitein Zeppos. Baral liet zich omringen door schoften als Pukkel en dus ook door de witte-boordcrimineel Leopold Marinus.
    Ik geef al enkele tientallen jaren les in een middelbare school en ik laat geregeld de oneliner van Chef Baral horen: “Uw advies Leopold Marinus?”. Nooit heeft iemand de herkomst ervan achterhaald.
    Baral werd gespeeld door de onvolprezen Ward Ravet. Ik was zo’n jaar of 10 toen Zeppos op het scherm kwam. 25 spannende minuten met telkens een cliffhanger die pas 14 dagen later werd uitgekaard. ’s Anderendaags discussies op de speelplaats of de Kapitein nu echt dood was of niet, wie de geheimzinnige boormeester Post wel zou kunnen zijn enz… Nog zo’n zinnetje van Chef Baral. Hij kreeg een mep van Kapitein Zeppos en met een uitgestreken gezicht zei hij: “Na zo’n geste ben ik verplicht een tegengeste te doen. Ik ga je een reisje laten maken.” Prompt werd de geliefde kapitein in een onklaar gemaakte auto gestopt en in het kanaal gedumpt. Eindbeeld van die episode: de grijnzende Chef Baral die wel articulerend “Goede reis Kapitein Zeppos!” nariep. Mooie dagen. Helaas zo veraf.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén