Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zevenkoppige draak

Misschien, heel misschien weten wij sneller dat er geroddeld wordt, (misschien zouden we beter “gestookt” zeggen) doordat wij een zesde zintuig hebben, dat ons laat aanvoelen als we weer prijs hebben. Misschien komt het door dat zesde zintuig dat wij tussen de lijnen kunnen lezen. Heel misschien heeft het niks met een zesde zintuig te maken maar enkel en alleen door jaren ervaring.

Feit is dat wij de tamtam horen, zelfs als we niet weten wat hij zegt. We hebben geleerd het naast ons neer te leggen. Het zijn woorden in de wind, die de zevenkoppige draak voeden. Sla één hoofd af en er groeien er, geloof ik, zeven terug in de plaats. Zodoende slaan wij geen koppen af.

Eigenlijk vinden wij diegenen die het opvangen dommer dan de stoker zelf en niet de moeite waard om er de waarheid tegen te vertellen. Ze doen er, op het ogenblik dat ze het als zoete koek slikken, al niet meer toe.

Belachelijk zijn zij die beweren er boven te staan maar uiteindelijk toch even goed mee doen. Om er bij te horen? Omdat het leuk is?

En heel soms steekt het even, als het over iemand gaat die we echt wel mochten. En dan denken we heel efkes om toch misschien maar eens tekst en uitleg te geven. Maar het feit dat die tekst en uitleg niet gevraagd worden, betekent even goed dat ze die niet nodig hebben en perfect gelukkig zijn als ze maar kunnen kladden. En dan kan het zijn dat Slow zegt: “wie? Is dat die waarvoor we *censuur*? Wij zijn toch twee zotten bijeen!”

Previous

Er was eens een sweater

Next

Gralijke stoot

1 Comment

  1. mske,ik heb je tamtam gelezen. Ik kan het wel niet helemaal volgen omdat ik nog niet zo erg lang regelmatig kom lezen maar ik kan een ding zeggen ; Roddels doen altijd pijn en zeker als de roddels niet gegrond zijn en grotendeels voortkomen uit jaloezie. Zeggen “trek het je niet aan” is een zoethoudertje. Maar toch is het beter je daar boven te stellen en verder gelukkig te wezen waar en bij wie je gelukig bent !
    Tekst en uitleg geven is zoiets als je verdedigen en waarom zou je je moeten verdedigen als het roddels zijn.Zwijgen is nog altijd goud!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén