Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nota voor een eventuele nieuwe kapper

Het is niet omdat ik geen jonge springer meer ben dat ik een bommakapsel wil hebben. Ook wil ik niet de indruk hebben dat er een bom in ontploft is. Verder is het niet omdat het winter is dat mijn coiffuur er moeten uitzien als een muts.

Als ik zeg: “niet zo kort” bedoel ik niet gecentimetreerd in plaats van gemillimetreerd, maar dan bedoel ik wel dat het moet kunnen waaien in de wind en dat ik het met mijn vingers dooreen kan halen. Ik houd aan mijn krullen, wat anderen daar ook van vinden.

Als ik zeg: “niet uitdunnen” dan bedoel ik “niet uitdunnen” en dat wil zeggen “niet uitdunnen”. Je weet wel, dat gezever met die schaar om zogezegd wat meer volume te krijgen. Niet doen, dat is gevaarlijk!

“Niet zo bleek” zal ik niet meer zeggen, voor de kleur zal ik zelf wel zorgen. Begin dan ook niet te zagen dat jij dat beter kan of dat producten om het zelf te doen geen goeie kwaliteiten hebben.

En als ik zeg: “naturel”, antwoord je niet dat je er geen eer van hebt als de mensen op straat niet kunnen zien dat ik net van de kapper kom. Als je de goedkeuring van de mensen op straat wil, ga dan de mensen op straat hun haar naar de verdommenis helpen, maar niet het mijne en van mijn krullen blijf je af! Ik houd niet van die kunstmatige hooimijten op mijn hoofd.

In drievoud te ondertekenen voor akkoord vóór ik in je stoel ga zitten.

Previous

Het Gouden Kruispunt

Next

Maatstaf

5 Comments

 1. Bart

  een haar in de boter…? ja.. zo ne kapper.. da is om de haren uit uwe kop te trekken.. nietwaar.. lieve groetjes..

 2. Ze kunnen het niet laten hé, dat “uitdunnen”…

  Heel fijne zondag..
  Ps : Graag eens foto , dan kunnen we een gezicht bij je plakken..

 3. Mske,ik denk dat alle kappers eigenzinnig zijn. Ze beweren dat ze jou als” geheel” bekijken en zien wat je het beste staat.Alsof we dat zelf ook niet zien!
  Ik heb ook zo’n kapster. Ofwel sneed ze het super kort en leek ik met een bomma kapsel rond te lopen of wel wilde ze het niet kort in mijn hals doen want daar had ik een weerborstel.
  Enfin na jaren over en weer “preken” is het me gelukt om het haar kort in de nek te hebben ( ze scheert die uitgroei er nu uit) en op mijn hoofd zelf is het nu wat langer.Maar het moet gezegd ik laat mijn haar sedert een aantal jaren kleuren om de grijze te verbergen en ze doet dat prima. Niemand die ziet dat mijn haar gekleurd is ,dus echt naturel!!Daarvoor alleen al wil ik bij haar blijven terugkeren,haha.

 4. ho! dat haar hè,ik heb er veel te veel en veel te droog,ik had een goede kapster maar die is naar de ardennen verhuist! een beetje ver hé!ben ondertussen opnieuw op zoek naar ne coiffuer die verstand heeft van weerbarstig haar!grtjs…

 5. onbegrijpelijke

  oh ja kappers,soms hatelijke betweters met die scharen en dan ook nog zeer prijselijk al kom je buiten met iets totaal anders dan je bedoelde.Ik heb de laatste keer een tekeningske gemaakt voor mijne kapper en joepie,het kapsel was zoals het moest!!Blijven tekenen dus

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén