Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niets geschikts

Murphy’s Law zegt dat je alles pas op de laatste plek vindt waar je zoekt. Dat is juist. Gewoon omdat je daarna niet meer verder zoekt.

Ik weet niet wat het is, maar het is nu al drie dagen op rij dat ik het schrijven van een blogbericht uitstel en uitstel en uitstel tot het eigenlijk al vanmorgen is in plaats van gisterenavond.

Wat is het? Gebrek aan inspiratie? Niet echt. Mijn concepten zijn goed gevuld, maar ik heb geen zin om het dààr over te hebben.

Dus zoek ik in alle donkere hoeken van mijn brein naar een onderwerp waarover ik het toch maar zou kunnen hebben. En dan denk ik: “Schrijf dat dan!”

En ik beloof mezelf voor de derde keer op rij: “Morgen begin ik er vroeger aan”.

Previous

Voorgenomen

Next

Aangesproken

11 Comments

 1. Ik wacht rustig af.

  Vriendelijke groet,

 2. Dat overkomt je soms, dan is het afwachten.
  We kregen gister een beginnetje over iets dat je nog nooit gedaan had.
  Geen goed onderwerp of geen zin?

  • ms

   Aaargh! Ik had gehoopt dat niemand dat gezien had. Ik had de datum aangepast maar doordat mijn numlock was uitgeschakeld was de aanpassing niet doorgegaan en verscheen het ding zonder dat dat de bedoeling was.

   Zie je, ik heb een hoop concepten en als ik er aan begin vind ik ze ineens niet meer goed of ik weet de boodschap niet over te brengen zoals ik ze bedoel en staat het er een beetje sullig bij of ik vind ineens dat het wat astrant klinkt of … Kies maar uit!

   Ik zit me hier te ergeren aan die nieuwe update die niet sneller maar net trager is. Ik wil iets op mijn profiel van gravatar wat niet lukt en ik heb daarnet de telefoon gepakt voor een kleine ergernis waar ik het dan misschien morgen wél over wil hebben.

 3. Dat heb ik ook… die concepten die daar maar liggen rusten… telkens ik ze lees, denk ik… mjwah… het is dat niet…
  Ik hou het even rustig want ik vertrek morgenvroeg alweer voor een weekendje Ardennen. Nog een laatste snipper herfst opsnuiven.

  • ms

   Op het ogenblik dat je er aan denkt lijkt het wel wat, maar het uitwerken is een ander paar mouwen.

   Amuseer je.

   • En toch is het soms raar. Dat stukje dat ik schreef over die koude, lange avonden, zat ook al zes weken in concepten. Mijn einde was zo flauw. Ik las het eergisteren opnieuw en plots vond ik een beter einde.

    • ms

     Het hangt zo soms ook een beetje van mijn humeur af. In een ballorige bui kan ik soms iets in concept zetten. Schrijf ik het niet onmiddellijk is de bui over en dus de zin in het te schrijven ook.

     Dat beter einde? Dat heb ik ook al meegemaakt. Soms zit ik zo oeverloos te peizen over een geschikt einde dat ik het hele logje verwijder. Of soms denk ik: “wat is nu eigenlijk het punt?”

     Ik ga je nieuwe einde eens bekijken.

 4. elsjeveth

  herkenbaar 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén