Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Over vlammen en vlammekes

Het was een donkere zaterdag enkele weken geleden toen Slow en mske boodschappen gingen doen. Ze stonden ultra vroeg op want ze moesten op verschillende plaatsen zijn. En toen riep Slow: “het begint te sneeuwen”.
Gewapend met een lijstje adressen dat mske van het internet geplukt had togen ze op weg door het witte veld. Het sneeuwde niet meer.

De sneeuw was een constante begeleider want ze hebben dezelfde bui drie maal gekregen. Die stalkte hen gewoon.

Resultaat van een dagje boodschappen doen? Twee stoven, een auto, drie doosjes wierookstokskes, een paar geurlampjes, een USB-stick, maar geen thee want de winkel sloot om 13u.

Twee stoven? Jawel, want er moest gekozen worden tussen een heel erg grote, goede, mooie stoof die er wel gebruikt uit zag en een kleinere stoof die er echt wel nieuw uitzag en die tot nu toe een erg grote living had verwarmd.

Die nacht sliep mske niet goed, de keuze was moeilijk. Op de morgen nam ze een kloek besluit, al was het met pijn in het hart. De Leuvense moest uit de weg, want die ging toch steeds uit na een uur en daar kwam dan maar één van beide stoven. Ze belde de beide verkopers op en ze sloten de koop definitief af.

Het werd een heel gedoe, want die auto moest gehaald, de nodige regelingen getroffen voor die stoven, want de XM was op en de andere vertoonde net op dat ogenblik dat kleine mankement. Als de nood het hoogst is, is Zoneke nabij en die ging rijden en ze huurden een aanhangwagen.

Dezelfde avond brandde de grote stoof hier al in het buro. De kleinere werd vorige zondag pas geplaatst en kon dus maar eerst maandag in brand. Het hoe en waarom van de grote stoof in de kleinere plaats gaan we hier niet uit de doeken doen, maar ’t is wel omwille van een paar goei redenen.

Een week later en mske is ultra tevreden over hun aankopen. De stoven doen het en de auto ook.

Sedertdien is mske ’s morgens en s’avonds druk in de weer. Het lijkt wel of die dingen leven, want ’s morgens wekt ze de vlammekes die dan vrolijk dansend zich te goed doen aan verse kolen en ’s avonds legt ze ze te slapen. Al noemt mske dat dan opkoteren, bijvullen en lager zetten.

Previous

Reïncarnatie of déjà-vu?

Next

Piet met koude handen

6 Comments

 1. Heel fijne vrijdag gewenst
  Groetjes

 2. zo zalig hé,bij stoveke,er kan niks tippen aan de gezellige warmte van kolen! je hebt er wat werk aan,maar dat houd je in beweging,en dat is dan weer goed voor ’t basculeke!nog een fijn avond,en niet vergeten de asbak uit te kiepen hé….
  grtjs…

 3. ms

  Het is toch echt alsof je terug klein mannen in huis hebt hé.

  Dat verschonen had Sloef nog vergeten.

 4. *A*

  Zet maar mooi gevulde schoenen voor Amke en Ella!
  Als ik dat zo lees zal de sint dan zeker wat voor hen brengen
  ‘k Ga de mijne stiekem vanavond ook zetten… ben echt benieuwd.

  Liefs!

 5. Zo lekker warm bij de stoof,waar is de tijd dat het nog kon bij mijn meme.Bedankt van je reactie.
  Nog een prettige vrijdagavond

 6. dat doet me terug denken aan de feu continu thuis en de heerlijke warmte ’s avonds waar je je kon aan koesteren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén