Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In den Aldi

Op het buro brandt een wierookstokske. mske had al dikwijls gezegd dat ze dat eens ging aanschaffen en uitproberen, maar zoals gezegd “eens” …

Vorige zaterdag echter kon je in de Aldi mooie oliebranderkes en wierookstokskes kopen.

Nu waren Slow en mske zaterdag op stap toen Slow zei: “kijk hier, hier is een Aldi”. En mske stapte een beetje gegeneerd binnen, want ze gaat al niet naar Aldi en zodoende zeker niet in de stad waar ze toen passeerden.

mske heeft zich niet lang gegeneerd. Daar was een vrouw die al een ganse grote boodschappentas had gevuld en toen mske een houdertje uit de doos wou nemen zei dat mens dat die doos ook van haar was. Kort gezegd, er lagen al meer wierookstokskes in die madam hare verhuis dan er nog in ’t rek stonden.

Bovendien konden de andere mensen praktisch niet aan de uitgestalde stokskes aan want die vrouw stond daar en had met haar doos en haar kabas al een ganse barricade opgeworden.

Maar als mske denkt: “ik wil wierookstokskes”, dan pakt mske wierookstokskes.

Voor die drie kokerkes ocharme zou mske zich nog geambeteerd gevoeld hebben dat ze de trouwe klanten van die winkel ontriefde. Drie kokerkes, jawel, want stel je voor dat dat stinkmarsjandies was, dan zou dat hier niet al te dikwijls branden. Maar het is geen stinkmarsjandies en bovendien heeft Slow, toen mske het vergat ook al een paar keer eentje aangestoken.

Volgende keer gaat mske ook twee grote winkelkabassen meenemen naar de Aldi en dan kan Slow maar als voorman op de barricade gaan staan.

Previous

Strategisch gezien …

Next

Uimke Duimke en de reus

2 Comments

  1. allé toe ik kijk daar niet achter of het aldi,lidl gb,coluyt is hoor,’t is mijn portemonnee die telt.
    Maar van die stinkstokken ,dat komt niet in huis.Ik moet ervan niezen en proesten .Ik heb liever eens de deur open te zetten ,die lucht riek ik graag.

  2. en als die stokskes op zijn, probeer dan eens aan nag champa te komen! de moeder aller wierook

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén