Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Drastische maatregelen vereist

Alle goeie voornemens om in de winter door te stappen ten spijt, staat het, zo goed als, dagelijks stapke op een laag pitje, zodat het meer lijkt op een maandelijks stapke dan zelfs op een wekelijks.

Dat dat niet goed is voor den baskuul is een feit. Dat den baskuul ook niets te zien heeft met mskes eetgewoonten is ook een feit.

Jawel! mskes gewicht is stabiel, al had ze gehoopt er tegen nieuwjaar het aantal verloren kilo’s te verdubbelen. Er was zelfs een lichte stijging geweest in het begin van de kerstvakantie, maar na Plopsaland met de kindjes waren er drie kilo’s af. Beweging dus.

Door dat gebrek aan beweging geraakt mske in een vicieuze cirkel:

 • Ze gaat niet stappen omdat het werk niet gedaan raakt.
 • Het werk raakt niet gedaan omdat ze niet gaat stappen.

De laatste dagen werkte mske zelfs tot ’s nachts door en meestal werkt ze zelfs het weekend door. Maar zo geraakt ze ook in een vicieuze cirkel:

 • Ze werkt laat door zodat ze ’s morgens niet uit bed raakt.
 • Ze raakt ’s morgens niet uit bed zodat ze laat moet doorwerken.

Drastische maatregelen getroffen:

 • Gisteravond om elf uur bedde in.
 • Volgend weekend wordt er hier niet gewerkt, volgend weekend wordt er hier gestapt.

Om dat te kunnen heeft ze de planning voor deze week wat ontlast en naar maandag verschoven en dan maar hopen dat er genen enen roet in ’t eten komt gooien.

Previous

Over pakken en zakken en dragen

Next

Vreed vies gezind en koppijn

2 Comments

 1. oei ik hoop dat er niemand in de weg loopt met al je drastische maatregelen!! Maar je bent niet alleen hoor met “weinig beweging” .Zou je nu zin hebben om een wandeling te maken in storm en wind? Ik niet hoor ,dus blijf ik binnen.

 2. onbegrijpelijke

  hey,
  zwijg me stil van te weinig beweging.De pc is daar de reden van hier. Voor mij is de winterperiode een weinig beweging periode!Veel te vroeg donker ,veel te nat en veel te veel virussen Werken aan de pc dus, geen uitstapkes maar veel typwerk en plastificieerwerkAf en toe is van mijne stoel springen van het schrikken met die toeren van skynet
  Geniet van het weekend!!

  onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén