Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog een afwezigheidje

Zoals reeds eerder gemeld, hadden we een midweek Zoneke. En deze keer waren het niet enkel Nitro en Murphy op wie te passen viel, er waren een paar beestjes meer die onze zorg en bezorgdheid verdienden.

De paarden staan namelijk sedert het coronabegin ten huize Zoneke al slapen ze er niet binnen, maar in de stal achter het huis. Wij, die niets van paarden kennen behalve dat ze groter zijn dan ik.

Dagen zonder vooropgesteld werkrooster -als gepensioneerde is dat ook thuis al een groot woord- resulteren in uitstapkes naar de frigo en de -goed gevulde- snoepkast. Ik at nog nooit M&M’s salt caramel. Nu was het zakske leeg. En Zoneke had dan ook nog broodjes voorzien.

Dat beloofde voor Baskuul, al stond het geval dat mij ooit met de neus op de feiten duwde rechtop met zijn gezicht tegen de muur, in de hoek als het ware.

Ik nam hem mee naar de badkamer en schrok me de volgende ochtend halfdood. Vier kilo madam! Een halve meter verder was dat al maar tweeënhalf kilo meer en nog wat verder één kilo.

“Leugenaar” siste ik. “Pestkop!” En ik zette hem maar weer in de hoek. Daar hoort hij.

Stopte ik nu met in de kast neuzen? Ah bah neen! Ik vond nog Treetskes en mini marshmellows. Querida is een snoepgat. Ik gelukkig enkel als ik daar ben.

Vertel ik de zaak van de twijfelende weegschaal, zegt Querida: “Ah ja, zo kan je kiezen welk gewicht je het best bevalt”.

De eerste morgen thuis stap ik met een bang hart op Baskuul om er volledig opgelucht terug af te stappen. Vierhonderd gram? Verwaarloorsbaar. Efkes wat opletten en klaar.

Andere bewegingen, andere manier van leven vergt blijkbaar meer brandstof, al werd het echt zwaardere werk ons bespaard. Er kwam dagelijks iemand de stallen doen.

Wil ik nu een paard? Goe zot zeker? Die beesten zijn nog altijd heel groot.

Previous

En weerom … toeval

Next

En de winnaar is …

15 Comments

 1. Mijn weegschaal doet dat ook. Op de gunstigste plek (half boven het trapgat) ben ik 4 kilo lichter! Ik ben al drie keer naar beneden gedonderd, maar je moet er wat voor hebben. 🙂

 2. Ja, dat heb ik ook! Met de verhuis verplaatste ik mijn weegschaal en prompt woog ik twee kilo meer na 1 dag. De weegschaal terug op de oude plaats gezet, en daar woog ik weer twee kilo minder. Dus het is niet alleen bij mij zo… Momenteel snoep ik ook meer, maar ik heb ook veel meer stress en gedoe. De weegschaal is. nu in opslag, dus ik kan mij niet wegen. Benieuwd wat het zal worden met het gewicht na de verhuis.

  • ms

   Eigenlijk doen ze het dus allemaal.

   Toen ik de mijne een meter moest opschuiven omdat er een meubel bij kwam, kwam ik ook bij.

   Ik weet het aan de oude houten vloer en zocht hem een plaats uit de buurt van dat meubel -het was eigenlijk onhandig om op Baskuul te gaan staan zo net naast een meubel- en op zijn nieuwe plaats houdt hij goed stand.

 3. Ik laat ‘m fijn op ‘t vaste plekje staan, moet er niet aan denken dat ik elders zwaarder ben dan ik ben. Alhoewel, laatst was ik in het ziekenhuis net zo zwaar als thuis, maar dan met de kleren aan 🙂

  • ms

   Ik verhuis hem ook niet meer.

   Ik weeg nu wel twee kilo meer dan op zijn vorige -waarschijnlijk instabiele- standplaats, maar daar hou ik dan wel rekening mee.

   En met je kleren aan even veel, dat is wel erg goed, vind ik.

 4. Weegschalen zijn eigenzinnige dingen. Onbetrouwbaar. Wispelturig. Humorloos. Je snap niet dat iemand ze in huis wil hebben.

 5. Ik gebruik geen baskuul meer daar ik de wijzer toch nooit zie als ik er op sta, op de baskuur bedoel ik natuurlijk. Niet op de wijzer.

  • ms

   Het zijn digitale. En de kleine lettertjes cijfertjes kan je sowieso niet lezen, want die staan er niet op.

 6. 😂🤣🤣

 7. elsjeveth

  Paarden zijn groot en baskulen meedogenloos…verleiding van m&m´s salty caramel niet te onderschatten. Een spannend survival weekend bij Zoneke zo te lezen.

  • ms

   Wat me vooral verraste is dat paarden niet alleen vriendelijk maar ook lief kunnen zijn.

   En bij het uit laten zou ik er niet zo snel over strompelen als over een chihuahua bijvoorbeeld.

   😎

   • elsjeveth

    Ze zijn idd heel vriendelijk met hun mooie ogen en zachte neus ook charmant, maar groot dat wel. Een chihuahua altijd oppassen dat je er per ongeluk niet op gaat zitten

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén