Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een dag als een ander

Gisteren was het vrijdag de dertiende. Dat is hier al net hetzelfde als welke vrijdag dan ook. Katten hebben daar geen last van, mske ook niet. Onder een ladder doorlopen doen we sowieso niet, dat is gewoon dom en ooit was hier zelfs een zwarte kat en mske mist hem nog steeds. Bijgeloof is een raar ding.

Er is maar één ding dat mske niet kan hebben, dat is wat zij “op malheur roepen” noemt. mske zal dus nooit zeggen dat ze dit of dat nog nooit heeft voorgehad en ze wordt zelfs ambetant als een ander het in haar plaats zegt en dan antwoordt ze: “je moet niet op malheur roepen” en klopt het af, maar dat afkloppen is maar een gewoonte want het helpt toch niet.

Bovendien was het gisteren dikketruiendag. Wij doen daar niet aan mee. Niet omdat wij met het milieu niet inzitten maar er zijn dingen die niet kunnen, zoals met een dikke trui een ganse dag aan een klavier bezig zijn. Vlot gaat dat niet en bovendien kan je dan wel warm hebben maar met koude vingers typen is ondoenlijk.

En vandaag is het valentijn. Er zijn voor- en tegenstanders. Wij zijn tegen. Veel te gecommercialiseerd en veel te geseksualiseerd. In deze maatschappij zonder taboe’s is er geen plaats meer voor intimiteit blijkbaar.

Eigenlijk zijn mensen rare wezens, ze hebben het steeds maar over vrijheid maar laten zich anderzijds regels opleggen om er toch maar bij te horen.

Morgen weer een gewone dag, ’t zal tijd worden.

Previous

Gestoord zijn niet alleen de bellers

Next

Voor mijn lief

2 Comments

  1. Je bent er dan wel TEGEN, maar toch wens ik jullie voor vandaag, van ‘ganser harte’ een aangename Valentijndag!

    Vele groeten

    Rudi

  2. ach je doet met die dag wat je zelf wil ,maar eens een extra knuffel geven is toch wel leuk! Aan dat gedoe om juist op die dag uit eten te gaan of op vakantie gaan of dure cadeau’s geven…neen daar doe ik ook niet aan mee.Er zijn veel mensen die daar dan mee pochen ,zielig vind ik dat. Het is wellicht omdat ze niets anders te vertellen hebben.
    En vrijdag 13 ,dat snap ik niet goed waarom het precies die combinatie moet zijn om ongeluk te brengen. Ook al zoiets om aandacht te trekken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén