Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kwiet kwiet

mske houdt van klassieke muziek, dat hebben we denkelijk nog niet verteld. Van Beethoven houdt ze niet zo, dat hebben we wel al verteld.

Zodoende houdt mske van sommige operastukken, al heeft ze nog nooit een opera gezien. Dat komt ook wel een beetje omdat ze niet zo houdt van het gekwiet van sommigen van die heel erg hoge sopranen. Ze houdt wel van die heel erg hoge sopranen op voorwaarde dat ze zingen en niet schetteren, wat een dialectwoord is voor een snijdend en pijnlijk aanvoelend geluid dat uit een mensenmond komt. Dat is dus kwieten volgens mske.

En nu, omwille van vorige zondag, bedacht ze ineens dat die CD’s daar al jaren in de kast zitten en ze haalde ze er efkes bij. En laat ze nu ineens toch rechtop gaan zitten als die mannen van dat gemengd koor zingen: “kwiet kwiet” en die vrouwen van datzelfde koor onmiddellijk daarna ook “kwiet kwiet”. “Zie je wel” zei ze tegen Slow: “ze zingen het zelf”.

Die zingen dat natuurlijk niet echt, allé dat denk ik toch niet, het lijkt zo maar, maar het was mske nog nooit eerder opgevallen.

Luister eens naar “Les voici! Voici la quadrille” uit Carmen van George Bizet en weet het ons te zeggen …

Previous

In de vreemde

Next

Sint Antoontje

6 Comments

 1. Risa

  Het duurde even voor ik bijgelezen was, maar ik ben er weer!
  Opera kan me niet bekoren behalve als er gekweeld wordt door de lekkere ventjes van Il Divo. Die CD’s heb ik zelfs!

 2. ms

  Toeval of toch gedachtengolven. Vanochtend zat ik nog aan je te denken. In die mate dat je één van deze een mail van mij had kunnen krijgen had ik nog geweten welke van je mailadressen het juiste was.

  Goed je terug te zien!

 3. Risa

  Hier just vantzelfde! Ik heb juist het (naar ik vermoed) laatste Thomas Linly-boek gelezen. En ik dacht dat jij die Elizabeth George boeken ook graag las? Anyways, ik moest aan jou denken, maar wist niet zeker of je bij mij bekende mailadres nog gebruikt werd. En op deze blog vind ik er niet direct 1 terug?

 4. ik ga eens kijken of ik een cd van Carmen van Bizet heb. Ik hoor graag opera maar ook niet alles. Ik heb nu het geluk dat ik met een groepje regelmatig naar de opera kan gaan.Omdat we met meerderen zijn is de prijs ook veel lager en dat is ook meegenomen.

 5. sopranen kunnen mij ook niet bekoren,wel ne straffe tenor.maar ik hou meer van mozart,de barokke meesters zoals bach,st-saens en handel,
  maar ventje kan daar niet tegen,dus sedert hij thuis is,komen die mannen niet veel meer uit de schuif….

 6. ms

  Straf! Ik ook, al mag ik Mendelsohn en nog enkele anderen ook wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén