Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de vreemde

Als Slow en mske naar een thuismatch van de Kwibussen gaan kijken applaudiseert mske mee, ze supportert dan wel eens luidop en ze durft ook wel eens “boeoeoe!” roepen. Meezingen? Neen, dat is net een stap te ver.

Als de Kwibussen op verplaatsing spelen zijn Slow en mske nooit van de partij. Behalve onder bepaalde omstandigheden.

Zo kan het gebeuren dat ze dan Slow, mske, Wachtebroer, DVG en dochter tussen de supporters van het andere kamp zitten. Geen sjaals, dat doet mske sowieso niet aan, niet juichen, niet applaudisseren en niet boe’en. Ze knikken gedag tegen de man vier rijen hoger dan zij want die kennen ze wel.

mske neemt de drie middelste vingers van haar linkerhand in haar rechterhand om er, in geval van nood, flink in te knijpen. En daar zitten ze. De tegenpartij sjot binnen. De supporters springen recht, zij blijven zitten. Dat valt niet echt op, het ganse vak springt tenslotte niet recht. De Kwibussen sjotten binnen, mske knijpt in haar vingers en bijt op haar lip en blijft zitten. En Slow? Slow knijpt in de pink van mske’s rechterhand.

De Kwibussen scoren nogmaals. mske knijpt in haar vingers, waar de aftekeningen van haar ringen nog steeds in staan van daarnet. En Slow? Slow knijpt in mske’s knie. Bovenaan in het vak wordt wel gejuicht en mske kijkt om, net zoals iedereen trouwens. Daar zitten blijkbaar nog Kwibussupporters. Nu ja, ze zitten sowieso niet bij de diehards van de tegenpartij, die zitten op een andere tribune.

Maar dan, dan staan die elf anderen ineens voor de Kwibusgoal, de keeper valt en de bal ligt daar voor een open doel en daar komt er toch ene, “Heb ik nu echt luidop “Neeje!” geroepen?” vraagt mske zich af. Ze kijkt uit haar rechter ooghoek naar een grijnzende Slow. Ze kijkt uit haar linker ooghoek naar een grijnzende DVG. Die zegt: “blijven asemen!” De rij voor haar kijkt niet om.

Op zich is dat allemaal niet zo erg als je als normale mensen naar een match gaat kijken, al kan je best de diehards wel mijden.

Ze verlaten de tribune, Wachtebroer met een grijns zonder einde op zijn gezicht.

“Zeg” zegt Slow “toen ik in je pink kneep was dat zeker op je nagel? Ik heb me wel pijn gedaan”.  “Natuurlijk heb je op mijn nagel geknepen!” zegt mske en steekt hem haar rood geknepen pink onder de neus.

Zou je nu niet?

Previous

Mok

Next

Kwiet kwiet

3 Comments

 1. zo…ik wist nog niet dat jij van voetbal hield,
  dat hebben we dan niet gemeen,alhoewel moest mijne vent er naar toe gaan zou ik mischien wel meegaan!
  maar de enige sport die hij intersant vind is autosport,en daar vind ik ook niks aan……
  grtjs…

 2. ms

  Dat is een liefde/haatverhouding. In den beginne ging ik mee omwille van Slow en maakten we er een daguitstappeke van.

  Nu kan ik daar soms plezier aan beleven, soms hangt het mijn voeten uit en meestal ben ik blij als ‘t winterstop is.

 3. op TV zie ik graag een match maar naar een veld zou je me niet meekrijgen! Ik heb zeker iets overgehouden van die voetbal gekte van mijn vader.Die was zelfs in het plaatselijk bestuur en als de radio een verslag uitzond ,moesten we stil zijn.(tv bestond toen nog niet)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén