Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Peipel peipel pas toch op of ze trapt op uwe kop

Vorig jaar werd er aan de alarmbel getrokken. Het ging slecht met het vlinderbestand hier in onze contreien. Effectief, vorig jaar waren er weinig vlinders. Maar dit jaar kunnen ze dat nu zo precies niet zeggen.

Gisteren in het veld vlogen ze rond Slow en mskes oren, fladderden er lustig op los en gingen telkens voor mskes voeten op het warme beton zitten zodat ze met haar kop in de grond liep. Op een zeker moment zei mske: “peipel jong, ga nu eens achter mij zitten dat ik ook kan rond kijken”. Want dat fladderend gedoe heeft dan wel de hele wereld gezien maar let niet op waar ze landen.

Slow fronste en vroeg: “peipel?” mske legde uit dat, ondanks dat moe en va uit twee aanpalende dorpen kwamen, va “peipel” had gezegd tegen wat moe en de overgrote meerderheid van de Vlaams- of Nederlandssprekende wereldbevolking “vlinder” placht te noemen.

Previous

Kai-Mook

Next

Huuuhuuuhu

2 Comments

  1. net als het olive altijd verwonderd waarom vogels om deze tijd van het jaar altijd midden op straat moeten gaan zitten… zelfs in de polder waar toch natuur genoeg is

  2. je hebt gelijk ,ik heb ook al veel vlinders gezien in de tuin! Zelfs witte die een plaag zijn voor mijn koolplantjes,’k zal er algauw een net over hangen dan kunnen ze er niet bij om eitjes achter te laten.Wel goed dat je uitlegt wat een Peipel is ,want ik zou daar nooit een vlinder in terugvinden!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén