Aangezien we een wat eigenaardige visie hebben over verjaardagen gaan we dat vertellen op een moment dat er absoluut van verjaardag geen sprake is.

Vorig jaar wilde Slow bij een nieuw chinees restaurant hier in Landen gaan eten. Slow belde om te reserveren, die waren op dinsdag dicht. Slow belde naar St. Truiden waar ze hem verzekerden dat ze open waren. Dus gingen ze naar St. Truiden waar ze uiteindelijk toch voor een gesloten deur stonden. Een misverstaan van de vraag? Daar gaan we van uit. Maar in St. Truiden is wel altijd iets te vinden en dinsdagen zijn niet bepaald de drukste dagen en zodoende vonden ze een Chinees waar het gewoonweg zalig was. Na een poeskaffeeke was de zaak rond, want ’s morgens was het weer werkendag.

Dit jaar was het weer zo druk, maar Slow wou er toch absoluut iets van maken en zodoende wou hij bij die -niet meer zo nieuwe- Chinees iets gaan halen om hier op te eten. Die was uitzonderlijk deze woensdag gesloten.

Hij ging dan maar naar onze gewone meeneemchinees. Die was ook dicht.

Broodje bockwurst dan maar? Dicht!

Hij heeft uiteindelijk dan maar een kebap meegebracht.

Ondertussen is die verjaardag natuurlijk wel al driedubbel gevierd geweest. “Tja” denkt mske dan “je kan niet verwachten dat alles zou meezitten”.