Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vergeet uw pillamp niet

Nu, enkele jaren na de kennismaking met Samorost en de goede afloop, kwamen we toch een vervolg op het spelleke tegen zeker. En mske toog aan het werk -wat ze hier al werken noemen- maar dat zat helemaal niet mee. Eerst kreeg ze te maken met een demo die zomaar ergens stopte en zei: “als ge meer wil weten moet ge ’t kopen”, maar toen vond ze de officiële versie, toch het eerste hoofdstuk, want het tweede moet je sowieso kopen en ze begon er nog eens aan.

Nu weet mske niet wat ze er moet van denken. Eerst vond ze het niet zo goed als het eerste. Dan bedacht ze dat het misschien komt omdat het dan wel anders maar toch het zelfde is. Dat was met de communiefeesten ook zo. Die van vorig jaar was schitterend. Die van dit jaar was krak hetzelfde, de tent was hetzelfde, het eten was hetzelfde, de mensen waren hetzelfde en toch vond mske het precies zo schitterend niet.

Maar dat doet hier niks terzake, wij zijn over Samorost bezig. Nu heeft mske dat al drie keer uitgespeeld, t.t.z. tot waar dat afbreekt omdat ze -Samorost en zijnen hond- zonder naft vallen en tot waar ze -mske dan en eventuele anderen- gratis kunnen spelen.

Het zit goed ineen maar mske twijfelde eerst nog of ze ’t wel hiernaast in ons kolom bij de spellekes gaat zetten, maar ze heeft het toch maar gedaan.

Om het tweede hoofdstuk van het tweede deel te spelen moet er 5$ betaald worden, wat mske ergens wel fair vindt tegenover de makers, maar daar gaat ze toch nog eerst eens goed moeten over nadenken, want uiteindelijk eens het spelleke gespeeld is ’t ook gedaan, al haalt mske die af en toe nog wel eens uit de kast.

Previous

Vaarwel Toke of tot weerziens

Next

Tien dagen

1 Comment

  1. olive

    kende die nieuwe nog niet, het blijft een prachtig spel. en ergens snap ik ook wel dat ze graag willen dat je betaald. net wat je zegt, het is toch heel veel werk ze te maken…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén