Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De man met de pet klak

Slow kon al niet zo goed tegen de zon, dus zette hij steeds een petje op. Hij heeft petjes bij de vleet: petjes van de koers, van waterski, van voetbal, …, noem maar op, een echte verzameling.

Maar toen hij eens met mske op stap was vond ze ineens die petjes niet meer zo gekleed en ze kocht hem ter plekke een klakske. Een mooi klakske dat ergens tussen gekleed en sportief in was.

Ondertussen schuift Slow’s haargrens een beetje op en moet hij oppassen, want werkelijk, als Slow in de zon loopt ziet zijn voorhoofd snel rood. Zodoende besliste mske vorig jaar dat hij geklede klakskes moest hebben, zo van het soort dat ze vroeger eigenlijk meer bij niet meer zo jonge mannen vond staan, maar haar gedacht veranderde sindsdien …

In elk geval met één van die nieuwe klakskes staat Slow geweldig. Er is een prachtige foto van genomen, van Slow met klakske natuurlijk, niet door mske maar door een professioneel fotograaf en je moest die foto’s bestellen. mske heeft dat toen niet gedaan.

Laatst bekloeg ze zich dat toch wel zeker en ze begon het internet af te schuimen naar de foto in kwestie en ze slaakte een zucht van verlichting toen ze hem vond en ze was uitermate content toen ze zag dat die nog bestelbaar was. Dat deed ze dan maar onmiddellijk.

Met de nieuwe betalingswijzen is het mogelijk dat ze nog geen uur later de bevestiging kreeg dat de foto verzonden was. Er was sprake van een dag of vijf voor de bezorging. Maar dat was geen waar, want terwijl mske de foto op vrijdag bestelde, stond hier maandag al iemand aan de deur te bellen met een plat pakske.

Nu is de foto hier, nu moet mske nog een gepaste lijst vinden.

Eén ding is zeker, die petjes gaan er uit, of die kan Slow houden als aandenken. Maar nu gaat mske er voor zorgen dat ik in het vervolg kan schrijven: “hij heeft klakskes bij de vleet”.

Previous

Het werd zomer

Next

Beschermd: Het laatste signaal

6 Comments

 1. bea

  Sommige mannen hebben echt een hoofd om een klakske te dragen (dat is een compliment). Mooi om te zien, het heeft iets statigs, gekleed (zelfs op een jeans), mannelijks…genoeg met pluimen gestrooid Tof dat je die foto toch nog kon bemachtigen, soms heeft een mens wat meer bedenktijd nodig en meestal is het dan net te laat

 2. bea

  Vergat nog iets: koerspetjes vind ik niets, enkel goed om in de tuin te werken…en als souvenier

 3. Dag ms’ke, leuk dat je die foto toch nog te pakken kreeg.
  Petjes staan in het algemeen wel goed maar als je een weinig gekleed bent kan je geen pet van de koers aan doen hé.
  Mijn man staat beter met een hoed. Hij heeft ook een collectie petten en spaart ze voor als we naar Noord Afrika gaan. Ze zijn daar heel happig op petten en stylo’s.
  P.S. Een vraagje ms, hebben wij iets tussen ons waardoor we ons uit het oog verloren? Ik zie je nooit meer op mijn blog. Hihihi ik wil je hier niet mee stalken hoor )Groetjes.

 4. Je hebt petten en petten..die Amerikaanse rage van die ‘caps’..die is hier ook wel aangewaaid..zelfs mijn vader draagt zo’n ding als het warm is..maar mijn vader heeft nogal een groot hoofd en hoe die dingen op maat te zetten heeft ie geen kaas van gegeten..dat ding staat dus bovenop zijn hoofd hahaha wij vinden dat geen gezicht, maar daar heeft ie maling aan!
  Ik vind het heel sjiek staan, zo’n geklede pet..hij staat Slow zéker goed!

 5. ms

  @ Emmy: ik heb je blog altijd gevolgd maar de laatste tijd postte je gewoon niet meer – dacht ik. Maar je blog stond niet meer in mijn feedreader en hoe dat komt? Dat is weeral een mysterie, daar heb ik geen verklaring voor.

  Hij staat er nu in elk geval terug in.

  @ Bea: meestal zette hij die petjes wel op als we naar een sportmanifestatie gingen en meestal nam hij wel de meest neutrale, maar toch, op een zeker ogenblik wordt zelfs dat te jong voor zijn leeftijd.

  @ mizzD: bij Slow moet dat allemaal goed zitten en juist passen en ik kan hem ook niets aanpraten dat ik wel mooi vind als hij vindt van niet. Slow is dus geen man die door een vrouw moet aangekleed worden.

 6. Ik vind zo’n deftig klakske mooi. Ik heb er eens eentje gekocht voor mijn man. hij kreeg toen al een groot voorhoofd,hahaha, en zo kon hij de koude wat opvangen. Dat klakske is nooit op zijn hoofd beland. Liever koud hebben dan een klakske te dragen. Ik heb het vorige winter gegeven aan een vriend. Zijn geruit klakske was versleten en hier lag er een nieuwtje zomaar te liggen! Als het volgende winter steen en been vriest kan mijn man zijn plan trekken en moet hij maar een sjaal over zijn hoofd draperen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén