Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er zijn van die nachten

Vannacht om half twee ging het alarm ergens in de buurt. Dat alarm is op de jaren dat we hier wonen wel al eens meer af gegaan zo op de ochtend of in de dag. Op één van die dagen heeft dat alarm een anderhalf uur staan biepen. Dus je kan peizen dat mske vannacht dacht: “oh neen, ’t is niet waar hé”, maar het stopte. Slow had niets gehoord en sliep ongestoord verder.

Om vijf uur werd mske wakker omdat Slow in zijn floerevaan over de overloop liep. Hij kwam terug in bed en het alarm ging weer. Het stopte. Om twintig voor zes, om tien voor zes en om twee voor zes is dat alarm telkens terug afgegaan.

Om enkele minuten na zes begon Lawijtmaker te blaffen. “Is die duif al gepasseerd?” vroeg Slow.

Nu moeten we zeggen dat Lawijtmaker sedert mske haar stoute schoenen aantrok ’s morgens geen lawaai meer maakte. Ook hebben we de duif niet meer gehoord vanaf Slow en mske gisteren naar Amke en Ella vertrokken.

mske die geen ervaring heeft met alarmsystemen had om twintig voor zes op de klok gezien dat het zo een drie minuten duurde en ze heeft deze morgen al naar Zoneke gebeld om te horen of het zijne ook luidop kabaal maakt. Blijkbaar is dat normaal, blijkbaar mag dat maximum drie minuten afgaan en is dat van dat anderhalf uur niet normaal geweest.

Het geluid komt, volgens Slow die, nog steeds in zijn floerevaan, voor het venster ging staan, uit de richting van het huis waarvan het achterpoortje van de tuin wel degelijk in het reukveld van Lawijtmaker ligt.

Zou dat alarm een mankement vertonen? Zouden die mensen op konzjee zijn? Of was er werkelijk wat meer aan de hand?

Previous

Hij weet van geen ophouden

Next

Den Broes

2 Comments

 1. een lawijtmaker hebben we hier tegenover ook,zo erg dat de buren,die twee kleine kindjes hebben klacht hebben neergelegd bij de politie:nu laat die s.o.b,dat beest blaffen tot 10 uur,en haalt hem dan binnen,waar zijn ze toch mee bezig!!!!
  en van die roekoekoebeesten zitten er hier ook genoeg,vanaf het licht wordt zijn ze daar.overlaats zat er eentje op de vensterbank van onze kamer,ik dacht dat hij of zij,binnen zat!ja en die alarms,daar reageert geen mens nog op!
  en in de zomer hebben we hier nog een extraatje,twee keer op de week vuurwerk,en dat kan pas als het donker is,ong;rond 23 uur,maar de dagen beginnen te korten,en we gaan nu ook niet bepaald met de kippen op stok! grtjs…

 2. Al weer een hele tijd hé ms
  Ik las juist een commentaar bij Magda en dat deed me weer denken om eens langs te komen.
  Hier ging vroeger ook wel eens een alarm van de “fabriek” zoals wij het noemen, hiernaast en dat bleef soms het hele weekend duren. En van die duiven zou ik ook iets krijgen als ze ’s morgens vroeg op het dak koekeloeren. dat komt meestal omdat onze buurvrouw de duiven voerdert.
  Zo zie je maar dat het overal iets is.
  Groetjes ms en tot nog eens.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén