Het lijkt de laatste tijd meer en meer dat de gazettentitels het spreekwoord huldigen.

Vandaag lezen we in een gazet dat een brand de “Prins Willem”, replica van een historisch VOC schip, verwoestte, terwijl we in een andere in de kop zien zien staan:”Kunst beter beschermd tegen rampen?” Of dat schip onder de noemer kunst valt of niet, of patrimonium of welke benaming ze er ook willen aan geven, dat blijft ons al gelijk. Waardevol is waardevol, al blijft de bepaling van waardevol dan ook persoonsgebonden.

Erger is het als we een dikke week geleden lezen dat Dietrich Hectors, een 29-jarige uit Essen, zelfmoord heeft gepleegd omwille van constante oorpijn en oorsuizingen, een aandoening die hij, als we goed lezen, deels heeft opgelopen bij een oorverdovend concert – al klinkt oorvermoordend of oorverscheurend hier beter.

Eergisteren kwam dan het krantenbericht dat ze op Pukkelpop massaal oordopkes uitdelen.

Wat is verkeerd aan “gewoon wat stiller”?

En dan nog wat, iets helemaal anders al gaat het ook over (bijna) verdrinken.

Moko de internetgazetvedet heeft weer toegeslagen. Vorig jaar kwam de dolfijn als superheld in de krant en op ons blog te staan na het redden van een gestrande potviskoe en haar kalf. Deze keer is het wat minder positief. Moko liet een vrouw bijna verdrinken omdat zij het spelen beu was maar hij nog niet.

Hij zal toch geen dolfijnse sterallures krijgen zeker?