Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zonde van de zendtijd – Alles kan beter

Het is hier al vermeld geweest, meerdere keren zelfs, dat mske indertijd “Alles kan beter” met Mark Uytterhoeven, Guy Mortier, Rob Vanoudenhoven en hun steeds wisselende vierde deelnemer, een geweldig goed programma vond. In die mate goed dat ze ook steeds naar de herhalingen keek en nog zal kijken. Toen de laatste herhaling, enkele weken geleden, ten einde liep stelde Slow voor om naar: “Zonde van de zendtijd” te kijken. Dat hebben ze gedaan. En ja, mske vindt het niet slecht, ze vindt het zelfs meestal goed al vindt ze “Alles kan beter” nog dat ietsje beter.

Blijkbaar is ze niet alleen want, we lezen in de internetgazet dat “Zonde van de zendtijd” het canvasrecord breekt. Enkel “Alles kan beter” deed beter.

Als je op Wikipedia gaat kijken onder “Alles kan beter“, dan lees je:

Het opzet was opmerkelijke mediaverschijnselen, versprekingen, … extra in de verf te zetten, en zelfs te verbeteren. Immers, de titel was tevens het uitgangspunt.

 
Dat is zowat wat Henk Rijckaert en Bert Gabriëls in “Zonde van de zendtijd” ook doen, al zien zij het breder. Zij nemen de onbekende mensen ook onder de loep. Zo had je de verborgen camera die hen toonde terwijl ze “kidicoke” aanprezen. De meeste mensen liepen voorbij, enkelen gaven negatief commentaar maar owee! Er waren er die het ook effectief meenamen voor hun kinderen. Dat was natuurlijk niet om te lachen, dat is om ogen als talloren te trekken en je mond te laten openvallen tot op je nagelenbuik. Maar Henk en Bert gaven natuurlijk ook de oplossing voor het probleem.

Gisteren waren ze er weer. En het is misschien onnozel en het is misschien belachelijk en het is misschien zever maar mske heeft van dit stukske de slappe lach gekregen. Niet van het gehele filmke natuurlijk maar van een heel klein onderdeeltje ervan. De climax -of de anticlimax- was zo verrassend dat ze ineens zo erg in de lach schoot dat ze hier daarna aan de pc nog zat te hikken als ze er aan dacht.

Vorig jaar was het eerste seizoen maar toen had mske niet gekeken omdat het toen was aangekondigd op een manier waarop je haar net wegjaagt van de TV in plaats van haar te lokken. Gelukkig heeft Slow dat gat in haar cultuur hersteld. Oh ja, soms zagen die jongens eens maar dat hebben ook Mark Uytterhoeven, Guy Mortier en Rob Vanoudenhoven wel gedaan.

Previous

Alle dingen hebben een naam of toch niet?

Next

Petflessen, Milieu en Domme mensen

2 Comments

  1. Superprogramma. Jammer dat de laatste aflevering gisteren werd vertoond. Volgende week de compilatie-aflevering. Hopelijk komt seizoen 3 er spoedig aan

    MaT

  2. ms

    Gisteren dacht ik ook : “hoe ? Is ‘t nu al gedaan ?” Ze zullen het nu een beetje moeten laten bekoelen, want nu is iedereen op zijn qui-vive.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén