Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Petflessen, Milieu en Domme mensen

Hoe combineer je een goede verstandhouding tussen je toch wel aanwezige zorg-voor-het-milieu-gevoel en je portemonnee?

In een tijd toen hier nog veel te veel cola light werd gedronken zou het een fortuin aan blauwe PMD-zakken hebben gekost om die berg lege flessen te laten verdwijnen. Zodoende beslisten Slow en mske dat ze die petflessen zelf wel zouden wegbrengen naar het containerpark.

Als mske het goed voorheeft waren die zakken oorspronkelijk bestemd om te sorteren. Als je die naar het containerpark brengt en die uitkiept in een daartoe bestemde bak, dan sorteer je toch? Of zien we dat verkeerd?

Feit is dat Slow deze week wist te vertellen dat PMD-afval nu in een blauwe zak moet, óók als je die zelf naar het containerpark brengt. Op zich is dat een meerkost die in de portemonnee niet zo heel zwaar zal doorwegen aangezien ze hier geen cola light meer drinken -tegenstrubbelende maag uitgezonderd- en het containerpark van ons stadje kunnen we nu ook niet als duur bestempelen.

Maar! Nu vraagt mske zich toch af of er op de nieuwe manier nog niet meer plastic in omloop komt, want om het x-aantal flessen of aanverwante wordt de berg PMD vermeerderd met een blauwe plastic zak. Bovendien zal die bak sneller vol zijn. Zakken vullen nu eenmaal niet zo gelijkmatig als losse ineengedrukte petflessen. Zodoende moet er meer over en weer gereden worden met vervuilende toestellen om die bakken te vervangen.

mske zal maar toegeven dat ze de logica er niet van inziet en dat ze zichzelf dan ook te dom voor deze materie heeft bestempeld.

Een klein notake voor Zoneke en Bollie! Dat Slow en mske gisteravond de lege petfles op jullie salontafel lieten staan heeft niks, maar dan ook niks met het voorgaande te maken. Ze zijn die gewoon vergeten. Woord van eer!

Previous

Zonde van de zendtijd – Alles kan beter

Next

Als Slow hier is

2 Comments

 1. Han

  Statiegeld, pandgeld, Noem het zoals je het noemen wil maar hier ter lande zit het op limonadeflessen, ook als dat PET-flessen zijn. Het gevolg is dat je ze niet zo lang opspaart en meeneemt terug naar de winkel waar je gewoon de 25 cent die je ervoor betaalde bij de aanschaf weer terugkrijgt.
  Het sorteren van dit afval gaat dan als vanzelf.
  Op glazen flessen van de wijn en de whisky zit dan weer geen statiegeld, die breng ik naar de glasbak zodra de kratten vol zijn.

 2. ms

  Op petflessen zit bij ons geen statiegeld. Ik weet dat dat in Duitsland ook bestaat maar hier kan je enkel de glazen flessen met statiegeld ofwel de petflessen zonder statiegeld kopen.

  We hebben er al eens aan gedacht om glazen flessen te nemen, maar eerlijk gezegd zijn die petflessen heel wat goedkoper. Als je glazen flessen neemt kan je best je drank drie maal kauwen eer je doorslikt.

  Dus moeten we nu de petflessen bijhouden tot we een zak vol hebben eer we ze naar het containerpark brengen anders wordt het nog duurder want dan moet er telkens een zak rond.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén