Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

toeme@verdorie.tju

Handig speelde Olive de bal terug in onze handen zodat we nog maar een schrijfseltje gaan wijden aan het probleem met de wachtwoorden.

Werkelijk, het zijn niet de wachtwoorden op zich die de kern van het probleem vormen, het zijn de emails.

Zo hebben we momenteel een probleemke met een wachtwoord. WordPress heeft namelijk een handig forum. Als je een probleem hebt kan je daar terecht. Vergeet je je wachtwoord, dan kan je effectief een wachtwoord opvragen. Maar! Laat nu toch mske zich daar oorspronkelijk geregistreerd hebben met een email die nu niet meer bestaat. Dan sturen die dat nieuwe wachtwoord gewoon naar de email die zij hebben. Nutteloos dus. Om het profiel aan te passen moet je eerst inloggen en dat kan niet zonder wachtwoord. En de cirkel is rond.

mske zou mske niet zijn als ze daar geen oplossing voor vond. Of beter! Ze heeft het probleem aan mij doorgegeven. Astemblieft! Als oplossing kan dat tellen. Zodoende heb ik me daar geregistreerd.

Laat ons nu toch het oorspronkelijke ms-wachtwoord terug gevonden hebben terwijl het tweede, dat we aanvroegen toen die mail nog bestond, omdat toen het eerste verloren was, nu foetsie is, weg, verschwunden!

Dat geldt ook voor de login van ons oude blog. Blijkbaar waren daar ook login problemen. Gelukkig hangen wij daar niet van af om verder te verhuizen. Maar ook gelukkig konden wij wel inloggen, al denken wij dat dat vandaag voor iedereen onmogelijk is, gezien de uren in de lijst. Dat zijn allemaal geplande!

Previous

$µ*]+?§£

Next

Maart

6 Comments

 1. Han

  Die van mij niet, dat was echt real-time toen ik die plempde. Wel laat, dat wel.

 2. Han

  Ik zie ineens dat er nog een oude foto in m’n adres school, even opgewaardeerd naar het heden.

 3. ms

  Een voorbeeld van een sterk wachtwoord : sjI8z4P9. Die zijn dan ook hoofdlettergevoelig.

  Als je er zo verschillende hebt en die moet onthouden …

 4. wat zijn sterke wachtwoorden? Moet je eens proberen bij belgacom.Je wachtwoord wordt aanvaard en de volgende keer wordt die geweigerd.Je maakt er een nieuwe want je wil je post toch lezen.Lappe devolgende keer mag je opnieuw beginnen.En dan mag je de volgorde opgeschreven hebben om zeker te zijn dat je het niet verkeerd hebt gedaan.

 5. olive

  zulke wachtwoorden zijn niet te onthouden… (misschien alleen als je er maar ééntje hebt…) opschrijven dus, of bewaren in je computer. in een beveiligd bestand, waarvan je het wachtwoord wél kunt onthouden… dan kan je gewoon kopiëren en plakken

 6. ms

  Dat heb ik toen dus gedaan. Maar ik heb het zo goed opgeborgen dat ik niet meer weet wààr.

  Dàt zal nu niet meer gebeuren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén